ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιούνκερ: "Take it or leave it" προς τους Βρετανούς

15:50 - 25 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Γιούνκερ: "Take it or leave it" προς τους Βρετανούς
“Take it or leave it”. Αυτό είναι ουσιαστικά το τελεσίγραφο του Γιούνκερ προς τους Βρετανούς για τη συμφωνία του Brexit.

 

 

Ο “παμπόνηρος” Γιούνκερ απευθύνεται έτσι στους Βρετανούς βουλευτές οι οποίοι αντιδρούν στη συμφωνία και ετοιμάζουν εναλλακτικές. Προφανώς αυτό που λέει ο Γιούνκερ δε μπορεί να ισχύσει σε καμία διαπραγμάτευση, αλλά ο ίδιος θέλει να προκαταλάβει όσους θεωρούν οτι μπορούν να πετύχουν καλύτερη συμφωνία. Το Βρετανικό Κοινοβούλιο θα αποφασίσει για τη συμφωνία αυτή στις 11 Δεκεμβρίου και δεν είναι λίγοι οι βουλευτές της κυβέρνησης που διαφωνούν.

 

Παρόλο που οι Ευρωπαίοι ενέκριναν τη συμφωνία μέσα σε 40 περίπου λεπτά συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής, απέφυγαν να κάνουν διθυραμβικές δηλώσεις για να μην ενισχύσουν τις αντιδράσεις όσων Βρετανών θεωρούν οτι η συμφωνία είναι προς όφελος μόνο της Ε.Ε. 

 

Η συμφωνία αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας έχει περάσει από διάφορα “κύματα” και αναμένεται να αντιμετωπίσει ακόμη αρκετές δυσκολίες κυρίως επειδή πολλές οργανωμένες ομάδες συμφερόντων πλήττονται οικονομικά από τους ευρωπαικούς νόμους. Πολλοί Βρετανοί αντιδρούν έντονα λέγοντας οτι “δεν θα μας λέει η Ευρώπη τι νόμους θα ψηφίζουμε στη χώρα μας”.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:54 - 25 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.