ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέγκλινγκ: Ανοησίες ότι η Ιταλία είναι η νέα Ελλάδα

16:40 - 27 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Ρέγκλινγκ: Ανοησίες ότι η Ιταλία είναι η νέα Ελλάδα
Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, εμφανίστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός σχετικά με το ιταλικό ζήτημα, λέγοντας πως τα προβλήματα της Ρώμης δεν συγκρίνονται με αυτά της Αθήνας.

Η Ιταλία έχει προβλήματα, αλλά δεν συγκρίνονται με εκείνα της Ελλάδας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέγκλινγκ μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τρίτη.

Ο επικεφαλής του ESM δήλωσε μάλιστα ότι δεν ανησυχεί μήπως η Ιταλία χάσει την πρόσβαση στις αγορές, εξαιτίας της διαφωνίας της με την Κομισιόν αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2019.

"Η Ιταλία έχει προβλήματα. Αλλά δεν είναι συγκρίσιμα με αυτά της Ελλάδας για παράδειγμα. Έτσι, όταν ακούω κάποιες φορές ότι η Ιταλία είναι η νέα Ελλάδα, αυτό είναι απλώς ανοησίες", δήλωσε ακόμα ο Ρέγκλινγκ για να συμπληρώσει:

"Τα υποκείμενα θεμελιώδη είναι πολύ καλύτερα στην Ιταλία από ό,τι ήταν στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια. Η Ιταλία έχει πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών που σημαίνει ότι η Ιταλία δεν χρειάζεται να αντλεί κεφάλαια από ξένους σε τακτική βάση".

Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για το χειρότερο σενάριο, της Ιταλίας να χάνει την πρόσβαση στις αγορές εάν οι επενδυτές χάσουν την εμπιστοσύνη τους στα δημοσιονομικά της Ιταλίας, δήλωσε ότι "το χειρότερο δυνατό σενάριο δε είναι και το πιο πιθανό. Δεν ανησυχώ μήπως η Ιταλία χάσει την πρόσβαση στις αγορές. Είμαι πιο ανήσυχος για την χαμηλή ανάπτυξη που παρατηρούμε στην Ιταλία τα τελευταία 20-25 χρόνια".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.