ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέι: Συμφωνία με Βρυξέλλες ή χάος, το δίλημμμα του Brexit

15:48 - 29 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Μέι: Συμφωνία με Βρυξέλλες ή χάος, το δίλημμμα του Brexit
Με δραματικούς τόνους επιχειρεί να πείσει το βρετανικό κοινοβούλιο να εγκρίνει τη συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit η Τερέζα Μέι.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σύνδεσης της Βουλής των Κοινοτήτων, η Τερέζα Μέι είπε πως αν η Βουλή των Κοινοτήτων δεν εγκρίνει τη συμφωνία, η ίδια δεν θα αποχωρήσει, αλλά θα επιλέξει να προχωρήσει σε "no deal Brexit", το οποίο θεωρείται ως καταστροφικό σενάριο εντός και εκτός Βρετανίας.

Καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την κρίσιμη ψηφοφορία της 11ης Δεκεμβρίου, η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι επιδιώκει οι βουλευτές «να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε αυτό που έχουν μπροστά τους» και να αγνοήσουν άλλες εναλλακτικές. Νέο δημοψήφισμα ή παράταση έχουν μοναδικό στόχο να μην υπάρξει τελικά ποτέ Brexit, τονισε.

Επαναλαμβάνοντας αυτό που καθιστούν σαφές οι Βρυξέλλες και είπε για μία ακόμη φορά σήμερα ο διαπραγματευτής της Ε.Ε., η Μέι κεξαθάρισε ότι η προτεινόμενη συμφωνία είναι και η μοναδική δυνατή. Τον λόγο έχουν τώρα οι βουλευτές, οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα  υλοποιήσουν την απόφαση του βρετανικού λαού.

Η Μέι κάλεσε τους βουλευτές να εμποδίσουν «το χάος ενός Ηνωμένου Βασιλείου που θα αποχωρήσει από την Ένωση χωρίς συμφωνία, με την προκήρυξη εκλογών ως την καλύτερη εξέλιξη για την χώρα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.