ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 2018 η τέταρτη πιο ζεστή χρονιά στα χρονικά!

16:13 - 29 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Το 2018 η τέταρτη πιο ζεστή χρονιά στα χρονικά!
Σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ, ενόψει της σύνοδου κορυφής για το κλίμα COP24, το έτος 2018 θα είναι το τέταρτο πιο ζεστό που έχει καταγραφεί ποτέ!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (WMO), τον οποίο επικαλείται ο ΟΗΕ, παρατηρεί πως η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια του πλανήτη κατά τους πρώτους 10 μήνες του έτους ήταν υψηλότερη κατά σχεδόν 1 βαθμό Κελσίου σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή (1850-1900), με αποτέλεσμα «το 2018 να προαναγγέλλεται ως η 4η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ».

«Πρέπει να το τονίζουμε ξανά και ξανά: είμαστε η πρώτη γενιά που καταλαβαίνει καλά τις κλιματικές αλλαγές και η τελευταία που μπορεί να αντιδράσει στις συνέπειές τους», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του WMO Πέτερι Τααλάς σε συνέντευξη Τύπου.

Στη διάρκεια της COP24, η διεθνής κοινότητα πρέπει να οριστικοποιήσει τη συμφωνία του Παρισιού για να πετύχει τον στόχο να περιορίσει την άνοδο της θερμοκρασίας σε λιγότερο από 2 βαθμούς Κελσίου, ακόμη και στον 1,5 βαθμό Κελσίου σε σχέση με το επίπεδό της κατά τη βιομηχανική επανάσταση.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, είναι πραγματικά δυνατό να επιτευχθεί ο στόχος του περιορισμού της ανόδου της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου, εφόσον αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, τα ενεργειακά συστήματα και τα δίκτυα μεταφορών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.