ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι πιστεύουν οι Millennials για την Ευρώπη

16:39 - 29 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Τι πιστεύουν οι Millennials για την Ευρώπη
Ιδιαίτερα προσηλωμένοι στο όραμα της Ευρώπης είναι οι Millennials σύμφωνα με έρευνα του Foundation for European Progressive Studies.

Πιο συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε πως οι Millennials δίνουν αξία στην Ε.Ε, υποστηρίζουν την δημιουργία Ευρωπαϊκού στρατού, ενώ ζητούν την εφαρμογή προοδευτικών πολιτικών όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας.

  • Στην έρευνα που διεξήχθη από τις 27 Αυγούστου έως και τις 3 Σεπτεμβρίου του 2018, συμμετείχαν 10.138 άτομα από 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας
  • Η έρευνα ανατέθηκε στο FEPS (Foundation for European Progressive Studies) και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την πλατφόρμα σκέψης ThinkYoung και με την υποστήριξη τριών πολυεθνικών εταίρων: της Coca-Cola, της BCW (Burson Cohn & Wolfe) και της Microsoft.

Ορισμένες απόψεις των Millennials που ξεχωρίζουν από την έρευνα:

  • Η υποστήριξη για την ΕΕ (79,8%) από τους millennials είναι σημαντικά υψηλότερη από το ποσοστό που παρουσιάζει το ευρύ κοινό (60%).
  • Ο ενθουσιασμός αυτός μετριάζεται από την αβεβαιότητα σχετικά με το πού κατευθύνεται η ΕΕ  μιας και το 53,5% των millennials πιστεύει πως η ΕΕ οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση. Ωστόσο, το φετινό ποσοστό είναι πολύ καλύτερο από την προηγούμενη έρευνα Millennial Dialogue του 2015 μιας και η τελευταία είχε δείξει ότι το 73% πιστεύει πως η ΕΕ όδευε προς σε λάθος κατεύθυνση.
  • Η υποστήριξη από το 54,7% της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού στρατού έρχεται σε αντίθεση με τους ήπιους τόνους των πολιτικών συζητήσεων σε αυτό το αναδυόμενο ζήτημα μιας και προέρχεται από μια ολόκληρη γενιά που γενικά απαλλάχτηκε από τις υποχρεωτικές στρατιωτικές θητείες, αλλά παρόλα αυτά πιστώνει στην ΕΕ το γεγονός ότι υπάρχει ειρήνη και σταθερότητα στη Γηραιά Ήπειρο.
  • Στις ηλικίες 18 έως 24 ετών, μόνο το 27% ψήφισε στις εκλογές του 2014, συγκριτικά με τον συνολικό μέσο όρο συμμετοχής του 42,5%. Η έρευνα υποδηλώνει ότι οι millennials απείχαν από την ψηφοφορία διότι θεώρησαν ότι η ΕΕ δεν απευθύνθηκε ποτέ στη γενιά τους μιας και το 85% δήλωσε ότι θέλει την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου των νέων στη λήψη αποφάσεων.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.