ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πεδίο μάχης το Παρίσι-Δεκάδες τραυματίες στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων»

21:05 - 01 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Πεδίο μάχης το Παρίσι-Δεκάδες τραυματίες στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων»
«Φλέγεται» το Παρίσι στο περιθώριο της κινητοποίησης των «Κίτρινων Γιλέκων», πολιτών που διαδηλώνουν στην αύξηση των τιμών στα καύσιμα. Το «αντάρτικο» που εκτυλίσσεται στους δρόμους της πόλης έχει ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 224 συλλήψεις και τουλάχιστον 92 τραυματίες μέχρι στιγμής.

Οι αρχές προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού κατά των διαδηλωτών, οι οποίοι προσπάθησαν να διασπάσουν την περίμετρο ασφάλειας γύρω από τα Ηλύσια Πεδία.

Στο κεντρικό Παρίσι, τουλάχιστον 19 σταθμοί του μετρό έκλεισαν, ενώ και δύο ιστορικά πολυκαταστήματα, οι Γκαλερί Λαφαγιέτ και το Πρεντάν, έκλεισαν τις πόρτες τους, λόγω της κλιμακούμενης βίας στην πρωτεύουσα.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης διαδηλωτές στόχευσαν την Αψίδα του Θριάμβου και άλλα μνημεία, ενώ άλλοι έσπασαν βιτρίνες μαγαζιών, ανάμεσά τους καταστήματα της Chanel, του Dior και της Apple.

Το υπουργείο Εσωτερικών κατέγραψε 75.000 διαδηλωτές σε μεγάλες πόλεις και στην πρωτεύουσα, όπου καταγράφηκαν 92 τραυματίες, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε 224 συλλήψεις.

«Είμαι συγκλονισμένος από τις επιθέσεις στα σύμβολα της Γαλλίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ. «Είμαστε προσηλωμένοι στον διάλογο, αλλά και στον σεβασμό του νόμου» είπε.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:43 - 01 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.