ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: Στο 40% οι πιθανότητες μη εφαρμογής του Brexit!

15:13 - 05 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
JP Morgan: Στο 40% οι πιθανότητες μη εφαρμογής του Brexit!
Οι εξελίξεις στη Βρετανία οδηγούν την αμερικανική τράπεζα JP Morgan να αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της σχετικά με το αν τελικά υπάρχει περίπτωση μη εφαρμογής του Brexit.

Μέσα σε λίγα 24ωρα, η τράπεζα αναθεώρησε στο 40% -από 20% προηγουμένως- το ποσοστό ακύρωσης του Brexit και παραμονής του Λονδίνου στις τάξεις της ΕΕ.

Όπως σημειώνεται σχετικά σημαντικό ρόλο σε αυτή την αναθεώρηση των εκτιμήσεων έπαιξε ρόλο η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που αναφέρει πως η Βρετανία μπορεί να αποσύρει το Brexit μονομερώς, αλλά και τη διαφαινόμενη ήττα της Τερέζα Μέι στην ψηφοφορία της Βουλής των Κοινοτήτων για το σχέδιο εξόδου.

"Το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται τώρα να έχει την επιλογή να ακυρώσει μονομερώς την απόφαση για το Brexit και να πάρει μια χρονική περίοδο δικής του επιλογής για να αποφασίσει τι θα συμβεί στη συνέχεια", τονίζει η JP Morgan σε σημείωμα προς τους πελάτες της.

Όπως εκτιμά, η πιθανότητα για no deal στο Brexit είναι στο 10% πλέον από 20% πριν, η πιθανότητα για κανονικό Brexit υποχώρησε στο 50% από 60% και η πιθανότητα για παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε είναι στο 40%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.