ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CDU: Με 10λεπτο standing ovation η τελευταία ομιλία της Μέρκελ

16:20 - 07 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
CDU: Με 10λεπτο standing ovation η τελευταία ομιλία της Μέρκελ
Έπειτα από 18 χρόνια στην ηγεσία του CDU, η Άνγκελα Μέρκελ αποχώρησε δακρυσμένη την Παρασκευή, ανοίγοντας το δρόμο για τη διαδοχή της. Η Γερμανίδα Καγκελάριος χειροκροτήθηκε επί δέκα ολόκληρα λεπτά από τα στελέχη του κόμματός της, που έδειξαν με αυτόν τον τρόπο την εκτίμησή τους προς το πρόσωπό της.

Ενώπιον 1.000 συνέδρων, 1.000 επίσημων προσκεκλημένων και 1600 δημοσιογράφων, η Μέρκελ έκανε μία αναδρομή στους σταθμούς της επιτυχημένης θητείας της, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της «για την κριτική, την στήριξη και την συνεργασία», όλων αυτών των χρόνων.

Εμφανώς συγκινημένη η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν γεννήθηκα Καγκελάριος ούτε Πρόεδρος Κόμματος - πραγματικά όχι. Έκανα το καθήκον μου με αξιοπρέπεια και θέλω να αποχωρήσω με αξιοπρέπεια».

merkel1

Πρόσθεσε δε ότι το CDU είναι σήμερα σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν από 18 χρόνια και είναι ένα κόμμα που πρέπει να έχει την αξίωση να μην κοιτάζει στο παρελθόν, αλλά προς το μέλλον, με νέες απόψεις, νέες απαντήσεις, νέες δομές και σταθερές αξίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.