ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μέρκελ αποχωρεί... νικήτρια-Διάδοχός της η «εκλεκτή» της Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ

19:06 - 07 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Η Μέρκελ αποχωρεί... νικήτρια-Διάδοχός της η «εκλεκτή» της Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ
Η Άνγκελα Μέρκελ αποχωρεί νικήτρια από την ηγεσία του CDU, καθώς στη διαδικασία εκλογής του διαδόχου της επικράτησε η "εκλεκτή" της, Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Με 517 ψήφους και ποσοσστό 51,8% η Κραμπ-Καρενμπάουερ επικράτησε στο δεύτερο γύρο του βασικού της αντιπάλου και εκλεκτού του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Φρίντριχ Μερτζ, που πήρε 482 ψήφους.

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ είχε δείξει πως έχει το πάνω χέρι από τον πρώτο γύρο με 450 ψήφους και ποσοστό 45,05%.

Την Κραμπ-Καρενμπάουερ ακολούθησε ο Μερτς που έλαβε 392 ψήφους και το 39,2% των ψήφων και ο Σπαν 157 ψήφους και το 15,7% των ψήφων.

Η εκλογή της Κραμπ-Καρενμπάουερ αποτελεί ξεκάθαρα μία νίκη της Άνγκελα Μέρκελ, που παρά την αποχώρησή της δείχνει πως ελέγχει το κόμμα και ασφαλώς αυτό της δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της θητείας της ως Καγκελαρίου μέχρι το 2021.

Η μίνι Μέρκελ

Γενική Γραμματέας του κόμματος η «μίνι - Μέρκελ», όπως την αποκαλεί συχνά ο γερμανικός Τύπος λόγω του πολιτικού της στιλ έχει διατελέσει και Πρωθυπουργός στο κρατίδιο του Ζάαρλαντ.

Παρότι επελέγη από την Καγκελάριο, η 56χρονη Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ δεν θεωρεί απαραίτητο να ταυτίζεται μαζί της και σε ό,τι αφορά τις απόψεις της. Αφοσιωμένη Καθολική, μητέρα τριών παιδιών, φαν της χαρντ-ροκ μπάντας AC/DC, ήταν διάσημη στο κρατίδιό της μεταξύ άλλων και επειδή κάθε χρόνο στο Καρναβάλι εμφανιζόταν ως «Γκρέτελ», η καθαρίστρια του Κοινοβουλίου και έδινε συνεντεύξεις υποδυόμενη τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Ως Πρωθυπουργός διοργάνωνε συχνά τον «πρωινό καφέ με την Ανεγκρέτ», στον οποίο οι πολίτες μπορούσαν να συζητήσουν μαζί της τα προβλήματά τους.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 19:15 - 07 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.