ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιμέτωπη με φυλάκιση έως 30 ετών η CFO της Huawei

23:22 - 07 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Αντιμέτωπη με φυλάκιση έως 30 ετών η CFO της Huawei
Η οικονομική διευθύντρια της Huawei κατηγορείται για συνωμοσία με σκοπό να εξαπατήσει αμερικανικές τράπεζες και ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έως και 30 έτη.

Σύμφωνα με δικαστήριο του Καναδά, η κινεζική εταιρεία παραβίασε τις αμερικανικές κυρώσεις, δραστηριοποιούμενη στο Ιράν μέσω μίας ανεπίσημης θυγατρικής της εταιρείας.

Η οικονομική διευθύντρια της Huawei Meng Wanzhou συνελήφθη στον Καναδά την προηγούμενη εβδομάδα και οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοσή της για "αδικήματα απάτης" όπως ανέφερε το δικαστήριο του Βανκούβερ.

Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται πως η Huawei χρησιμοποίησε μία θυγατρική της, την Skycom, για να δραστηριοποιηθεί στο Ιράν, παραπατώντας τις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί.

Η Meng φέρεται να παραπλάνησε αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λέγοντας ότι η Huawei και η Skycom, ήταν δύο ξεχωριστές εταιρείες, θέτοντας τις σε κίνδυνο να παραβιάσουν της κυρώσεις. Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι οι δύο εταιρείες δεν είναι ξεχωριστές.

Οι εισαγγελικές αρχές του Καναδά απεφάνθησαν ότι η CFO, αντιπρόεδρος και κόρη του ιδρυτή της Huawei, δεν μπορεί να απελευθερωθεί με εγγύηση διότι υπάρχει κίνδυνος διαφυγής. Η Meng, σύμφωνα με την Telegraph, είναι αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έως και 30 έτη.

Η Meng είχε βρεθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Skycom από τον Φεβρουάριου του 2008 έως τον Απρίλιο του 2009, σύμφωνα με έγγραφα της Skycom. Αρκετοί άλλοι πρώην και νυν διευθυντές της Skycom επίσης εμφανίζεται να έχουν διασυνδέσεις με την Huawei.

To καναδικό δικαστήριο δεν εξέτασε τις διαδικασίες έκδοσής της στις ΗΠΑ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.