ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίτρινα Γιλέκα: Εμπόλεμη ζώνη το Παρίσι- Βίντεο που σοκάρουν

22:35 - 08 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Κίτρινα Γιλέκα: Εμπόλεμη ζώνη το Παρίσι- Βίντεο που σοκάρουν
Για ένα ακόμη Σάββατο από όταν ξεκίνησε το κίνημα των "Κίτρινων Γιλέκων" το Παρίσι, αλλά και άλλες πόλεις της Γαλλίας μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.

Συμπλοκές, πετροπόλεμος και δακρυγόνα ανάμεσα σε διαδηλωτές και στις δυνάμεις της τάξης σημάδεψαν και αυτό το Σάββατο, παρότι η κυβέρνηση Μακρόν έκανε δεκτό το βασικό αίτημα των διαδηλωτών να μην αυξηθεί ο φόρος στα καύσιμα.

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στη διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, όπου οι δυνάμεις της τάξης εκτόξευσαν τα πρώτα δακρυγόνα εναντίον των «κίτρινων γιλέκων» που ήρθαν να διαδηλώσουν κατά χιλιάδες με συνθήματα όπως «Μακρόν παραιτήσου».

 

Υπολογίζεται πως αυτό το Σάββατο οι διαδηλωτές στο Παρίσι ήταν περίπου 31.000 (125.000 σε ολόκληρη τη χώρα), ενώ οι ασυνομικοί ήταν περίπου 8.000 και έκαναν χιλιάδες προσαγωγές.

Γάλλοι αστυνομικοί χτυπούν με πλαστικές σφαίρες διαδηλωτή

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο που δείχνει τις αστυνομικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες εναντίον διαδηλωτή.

Στο βίντεο φαίνονται ότι τα γαλλικά ΜΑΤ κάνουν χρήση χημικών ενώ παράλληλα πυροβολούν με πλαστικές σφαίρες.

Υπολογίζονται πως συνολικά οι τραυματίες από τα επεισόδια του Σαββάτου ανέρχονται σε 55.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κίνημα έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, ενώ αυτό το Σάββατο είχαμε αντίστοιχες διαδηλώσεις, τόσο στο Βέλγιο, όσο και στην Ολλανδία.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:04 - 09 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.