ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ισπανία διώκει τη Σακίρα για φοροδιαφυγή

23:00 - 08 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Η Ισπανία διώκει τη Σακίρα για φοροδιαφυγή
Διώξη εναντίον της Κολομβιανής τραγουδίστριας Σακίρα (Shakira) πρόκειται να ασκήσουν οι εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας, καθώς κατηγορείται για φοροδιαφυγή ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Η Σακίρα αρνείται βέβαια τις κατηγορίες, ωστόσο, οι ισπανικές αρχές είναι αποφασισμένες να την... κυνηγήσουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais, η εισαγγελία ενημέρωσε την τραγουδίστρια σχετικά με το πόρισμα της έρευνάς της και για το γεγονός ότι δεν σκοπεύει να βάλει την υπόθεση στο αρχείο, κάτι που σημαίνει πως θα καταθέσει επίσημα μήνυση σε βάρος της τις επόμενες ημέρες.

Η εφορία κατηγορεί τη Σακίρα ότι δεν κατέβαλε τους φόρους της στην Ισπανία, το διάστημα που διέμενε εκεί, μεταξύ 2011-2014.

Η 41χρονη τραγουδίστρια που έχει σχέση από το 2011 με τον αμυντικό της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ μετέφερε την φορολογική έδρα της στην Ισπανία το 2015. Προηγουμένως, η φορολογική έδρα της βρισκόταν στις Μπαχάμες.

Ο σύζυγος, όμως και τα παιδιά της διέμεναν στη Βαρκελώνη, γι` αυτό και οι αρχές εκτιμούν πως η τραγουδίστρια έχει κάνει φοροδιαφυγή.

Οι δικηγόροι της Σακίρα επιμένουν, από την πλευρά τους, στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των αμοιβών της προερχόταν έως το 2014 από τις διεθνείς περιοδείες της και ότι εκείνη δεν ζούσε πάνω από 6 μήνες τον χρόνο στην Ισπανία, προϋπόθεση για να θεωρηθεί φορολογική έδρα η χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.