ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονομική καταστροφή τα «κίτρινα γιλέκα»-Τι απαντήσεις ετοιμάζει ο Μακρόν

21:25 - 09 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Οικονομική καταστροφή τα «κίτρινα γιλέκα»-Τι απαντήσεις ετοιμάζει ο Μακρόν
Καταστροφικές χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας τις κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων. Ποια η "απάντηση" που ετοιμάζει ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Καταστροφή. Καταστροφή για το εμπόριο, καταστροφή για την οικονομία», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ μετά από επίσκεψή του στις ρημαγμένες γειτονιές του Παρισιού την Κυριακή.

Αν και είναι πολύ νωρίς για να υπολογιστεί το συνολικό κόστος των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων», είναι σαφές ότι η ζημιά είναι μεγάλη, σημείωσε ο Λεμέρ.

«Μία νέα επιβράδυνση της ανάπτυξης στα τέλη τους έτους είναι αναμενόμενη», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός προσθέτοντας ότι θα γίνει πιο συγκεκριμένος τις επόμενες ημέρες.

Τι ετοιμάζει ο Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν που κατηγορειται πως έχει "εξαφανιστεί" το τελευταίο διάστημα ετοιμάζει τη δική του αντεπίθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Monde», o Γάλλος πρόεδρος ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα σχέδιο, που θα έχει απήχηση στον κόσμο της κεντροαριστεράς. Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, ο Μακρόν  εξετάζει διάφορα σενάρια προκειμένου να δώσει νέο προσανατολισμό στο πρόγραμμά του. Μεταξύ άλλων αναμένεται να πιέσει τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τους μισθούς, αλλά και να δώσει περισσότερα φορολογικά κίνητρα για προσλήψεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.