ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέι: «Κίνδυνος» παραμονής στην ΕΕ, αν απορριφθεί η συμφωνία!

21:50 - 09 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Μέι: «Κίνδυνος» παραμονής στην ΕΕ, αν απορριφθεί η συμφωνία!
Ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Τρίτης στο βρετανικό κοινοβούλιο για το Brexit η Τερέζα Μέι βγαίνει μπροστά και καλεί τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας προειδοποιεί μάλιστα τους Βρετανούς βουλευτές ότι η απόρριψη της συμφωνίας για το Brexit, κατά την ιστορική ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τρίτη, θα είχε ως αποτέλεσμα τον «άκρως πραγματικό κίνδυνο» της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης στην εφημερίδα Mail On Sunday επισημαίνει σχετικά με τις συνέπειες μιας απόρριψης της συμφωνίας:

«Αυτό θα σημάνει μια μεγάλη αβεβαιότητα για τη χώρα, με τον άκρως πραγματικό κίνδυνο να μην υπάρξει Brexit ή να αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία».

Απευθυνόμενη ιδιαιτέρως στους Συντηρητικούς βουλευτές, που δηλώνουν έτοιμοι να θάψουν τη συμφωνία, η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανέφερε την απειλή της διεξαγωγής νέων βουλευτικών εκλογών και μιας πιθανής νίκης του Τζέρεμι Κόρμπιν, του επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων Εργατικών.

Η Τερέζα Μέι είχε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος στο Twitter, υπογραμμίζοντας ότι η ερχόμενη εβδομάδα είναι «σημαντική για την τύχη του Brexit».

Τελευταία τροποποίηση στις 23:37 - 09 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.