ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα εναντίον ΗΠΑ για την CFO της Huawei

23:02 - 09 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Κίνα εναντίον ΗΠΑ για την CFO της Huawei
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας διαμαρτύρεται έντονα για τη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας της Huawei στον Καναδά και ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσύρουν το ένταλμα σύλληψής της.

Η Μενγκ Ουάνγκζου, η οικονομική διευθύντρια της Huawei, συνελήφθη στον Καναδά την 1η Δεκεμβρίου και ενδέχεται να απελαθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες που την κατηγορούν ότι απέκρυψε τις σχέσεις της εταιρίας της με μια επιχείρηση που προσπάθησε να πουλήσει εξοπλισμό στο Ιράν παρά το γεγονός ότι έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε βάρος της χώρας αυτής.

Η Μενγκ είναι επίσης κόρη του ιδρυτή της Huawei.

Ο Κινέζος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Λι Γιουτσένγκ είπε στον πρεσβευτή των ΗΠΑ Τέρι Μπράνσταντ πως οι Ηνωμένες Πολιτείς υπέβαλαν ένα «παράλογο αίτημα» στον Καναδά ώστε να συλλάβει τη Μενγκ ενώ διερχόταν από το Βανκούβερ, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

«Οι ενέργειες των ΗΠΑ αποτελούν σοβαρή παραβίαση των νόμιμων δικαιωμάτων ενός Κινέζου πολίτη και από τη φύση τους είναι εξαιρετικά αποκρουστικές», είπε ο Λι στον Μπράνσταντ, σχόλια που είναι παρόμοια με εκείνα που είπε στον πρεσβευτή του Καναδά το προηγούμενο βράδυ.

Η Κίνα καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες να δώσουν προσοχή στη σοβαρή και δίκαιη θέση της Κίνας και να αποσύρουν το ένταλμα σύλληψης της Μενγκ, πρόσθεσε ο Λι.

«Η Κίνα θα απαντήσει περαιτέρω ανάλογα με τις ενέργειες των ΗΠΑ», είπε, χωρίς να επεκταθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.