ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit: Επισημοποιήθηκε η οπισθοχώρηση Μέι, με... δικαιολογία την Ιρλανδία

18:47 - 10 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Brexit: Επισημοποιήθηκε η οπισθοχώρηση Μέι, με... δικαιολογία την Ιρλανδία
Η Τερέζα Μέι ενημέρωσε και επίσημα το απόγευμα της Δευτέρας το βρετανικό κοινοβούλιο πως αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη για την Τρίτη ψηφοφορία για τη συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit.

"Άκουσα όλους τους βουλευτές και παρότι υπάρχει στήριξη για τη συμφωνία, αποφάσισα να αναβάλλω την αυριανή ψηφοφορία", τόνισε η Μέι, που δικαιολόγησε την απόφασή της, λέγοντας πως υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις στο θέμα των συνόρων της Ιρλανδίας. Ο πραγματικός λόγος βέβαια είναι το γεγονός ότι γνώριζε πως η ψηφοφορία δεν περνάει.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η Μέι σχεδιάζει να ξαναπάει στις Βρυξέλλες για διαπραγμάτευση  με την ΕΕ, ιδιαίτερα στο θέμα των συνόρων της Ιρλανδίας, μήπως και πετύχει κάποια καλύτερη συμφωνία.

Πάντως, από τη μεριά της ΕΕ δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για περαιτέρω διαπραγμάτευση.

 

Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις

 

Η οπισθοχώρηση της Βρετανίδας Πρωθυπουργού ενδέχεται να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία, καθώς δεν αποκλείεται ακόμη και να υποβληθεί πρόταση μομφής εναντίον της.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί πως πληθαίνουν οι φωνές για ένα δεύτερο δημοψήφισμα, ιδιαίτερα μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δίνει στη Βρετανία τη δυνατότητα να ανακαλέσει από μόνη της τη διαδικασία της εξόδου από την ΕΕ.

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 00:23 - 11 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.