ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρεις νεκροί και ένδεκα τραυματίες στο κέντρο του Στρασβούργου!

23:40 - 11 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Τρεις νεκροί και ένδεκα τραυματίες στο κέντρο του Στρασβούργου!
Νεότερες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών, από τη δράση του ελεύθερου σκοπευτή στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, σε τρείς και τον αριθμό των τραυματιών σε ένδεκα.

Οι τοπικές συγκοινωνίες στο Στρασβούργο ήδη διακόπηκαν και πληροφορίες από το Παρίσι αναφέρουν, ότι ο Πρόεδρος Μακρόν συντόμευσε εκδήλωση που είχε με βουλευτές στο Μέγαρο των Ηλυσίων, για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις.

Ολοι μιλούν για ελεύθερο σκοπευτή, που ήταν κρυμμένος κοντά στην αγορά του Στρασβούργου και αφού άνοιξε πυρ, διέφυγε στους γύρω δρόμους, συνεχίζοντας να πυροβολεί.

Με μήνυμα του στο Twitter, ο δημοσιογράφος NicolasHenin υπενθυμίζει ότι η αγορά των Χριστουγέννων στο Στρασβούργο ήταν ένας από τους πρώτους ευρωπαϊκούς στόχους της Αλ Κάιντα το 2000.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν οτι ο ένοπλος έχει ταυτοποιηθεί και οτι είχε αναζητηθεί από την Αστυνομία ώς ύποπτος ληστείας. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν οτι πρόκειται για ένα νέο 29 ετών στο σπίτι του οποίου είχε πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί αστυνομική έρευνα. Ο ίδιος είχε διαφύγει από το σπίτι του παίρνοντας μαζί του όπλα και από την έρευνα βρέθηκαν χειροβομβίδες στο σπίτι.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό χαρακτηρίστηκε αρχικά «τρομοκρατικό» από τον εκπρόσωπο των γαλλικών αρχών ασφαλείας, καθώς ο ύποπτος δράστης βρισκόταν στη λίστα με τους υποψήφιους για τρομοκρατικό χτύπημα, την οποία διέθεταν οι μυστικές υπηρεσίες. Ως τρομοκρατική επίθεση χαρακτηρίστηκε τόσο από την αστυνομία, όσο και από τη νομαρχία.

Όμως νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν οτι, απομακρύνονται από το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας οι αστυνομικές αρχές του Στρασβούργου. Μετά την ταυτοποίηση του υπόπτου, οι αρχές ομιλούν, πλέον, για άτομο γνωστό παραβάτη του ποινικού δικαίου, που εντοπίσθηκε σε κτίριο της οδού d'Epinal 5, στην περιφέρεια Neudorf,όπου πραγματοποιήθηκε και αστυνομική επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η αστυνομία διέλυσε την πόρτα όπου διέμενε ο ύποπτος.

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 01:20 - 12 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.