ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γνωστός στις αρχές ο «μακελάρης» του Στρασβούργου

01:17 - 12 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Γνωστός στις αρχές ο «μακελάρης» του Στρασβούργου
Να αποσαφηνίσουν τα αίτια της επίθεσης επιχειρούν οι αστυνομικές αρχές του Στρασβούργου, μετά το μακελειό στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά της πόλης, που προκάλεσε ελεύθερος σκοπευτής, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον τρία άτομα και να τραυματιστούν σοβαρά άλλα ένδεκα.

Μετά την ταυτοποίηση του υπόπτου, οι αρχές μιλούν, πλέον, για άτομο γνωστό παραβάτη του ποινικού δικαίου, που εντοπίσθηκε σε κτίριο της οδού d' Epinal 5, στην περιφέρεια Neudorf, όπου πραγματοποιήθηκε και αστυνομική επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η αστυνομία διέλυσε την πόρτα του κτιρίου όπου διέμενε ο ύποπτος.

 

Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

 

Τρεις νεκροί και ένδεκα τραυματίες στο κέντρο του Στρασβούργου!

Οι πληροφορίες των γαλλικών ΜΜΕ ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών, από τη δράση του ελεύθερου σκοπευτή στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, σε τρεις και τον αριθμό των τραυματιών σε ένδεκα.

Ολοι μιλούν για ελεύθερο σκοπευτή, που ήταν κρυμμένος κοντά στην αγορά του Στρασβούργου και αφού άνοιξε πυρ, διέφυγε στους γύρω δρόμους, συνεχίζοντας να πυροβολεί.

Με μήνυμα του στο Twitter, ο δημοσιογράφος Nicolas Henin υπενθυμίζει ότι η αγορά των Χριστουγέννων στο Στρασβούργο ήταν ένας από τους πρώτους ευρωπαϊκούς στόχους της Αλ Κάιντα το 2000.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν οτι ο ένοπλος έχει ταυτοποιηθεί και οτι είχε αναζητηθεί από την Αστυνομία ώς ύποπτος ληστείας. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν οτι πρόκειται για ένα νέο 29 ετών στο σπίτι του οποίου είχε πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί αστυνομική έρευνα. Ο ίδιος είχε διαφύγει από το σπίτι του παίρνοντας μαζί του όπλα και από την έρευνα βρέθηκαν χειροβομβίδες στο σπίτι.

Φαίνεται πως οι αρχές καταλήγουν στο δεύτερο σενάριο, αλλά ακόμα δεν έχει αποκλειστεί και το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας.

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 02:09 - 12 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.