ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Όχι» της Μέρκελ στη Μέι σε επαναδιαπραγμάτευση του Brexit

10:17 - 12 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
«Όχι» της Μέρκελ στη Μέι σε επαναδιαπραγμάτευση του Brexit
Το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας για το Brexit απέκλεισε και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ σε συνάντησή της με την Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των όρων αλλά ότι παραμένει αισιόδοξη για την εξεύρεση λύσης.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή των διαπραγματεύσεων» δήλωσε η Τερέζα Μέι αποφεύγοντας δις να απαντήσει ευθέως σε ερωτήσεις σχετικά με το αν έχουν κατατεθεί οι απαιτούμενες 48 επιστολές για να κινηθεί η διαδικασία πρότασης μομφής σε βάρος της από το ίδιο της το κόμμα.

Τι απαντούν άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Διαβεβαιώσεις ότι η ΕΕ θέλει να βοηθήσει τη Μέι να περάσει τη Συμφωνία από το βρετανικό κοινοβούλιο έδωσε ο Ντόναλντ Τουσκ, διερωτώμενος ωστόσο, με ποιον τρόπο μπορεί να το κάνει αυτό.

«Μακρές και ειλικρινείς συζητήσεις με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ενόψει της Συνόδου για το Brexit. Είναι σαφές ότι οι 27 της ΕΕ θέλουν να βοηθήσουν. Το θέμα είναι με ποιον τρόπο», έγραψε ο Τουσκ στο Twitter.

Η πρώτη αντίδραση της ΕΕ στην είδηση ότι η Τερέζα Μέι σκέφτεται να συζητήσει αλλαγές στη συμφωνία του Brexit ήταν να αποκλείσει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για επαναδιαπραγμάτευση», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, προσθέτοντας ότι «υπάρχει αρκετός χώρος για να δώσουμε περαιτέρω διευκρινίσεις και ερμηνείες» στη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές μετά από 18 μήνες σκληρών συνομιλιών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.