ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέι: Θα πολεμήσω κατά της πρότασης μομφής-Επικίνδυνη η αλλαγή ηγεσίας

14:15 - 12 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Μέι: Θα πολεμήσω κατά της πρότασης μομφής-Επικίνδυνη η αλλαγή ηγεσίας
Η Τερέζα Μέι απαντά στην πρόταση μομφής που κατατέθηκε εναντίον της, λέγοντας πως θα "πολεμήσει" μέχρι τέλους. Η Βρετανίδα υπουργός επιμένει πως η συμφωνία της με την ΕΕ για το Brexit είναι η καλύτερη δυνατή και επισημαίνει πως αν στη θέση της βρεθεί κάποιος άλλος, τότε μπορεί η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να ανατραπεί, είτε να γίνει με πολύ χειρότερους όρους.

Η Μέι επισήμανε συγκεκριμένα ότι ένας νέος ηγέτης θα έθετε «το μέλλον της χώρας σε κίνδυνο», εξηγώντας ότι ο άνθρωπος αυτός δεν θα είχε τον χρόνο να ανοίξει ξανά τις διαπραγματεύσεις. Ασφαλώς, εφόσον υπάρξει νέος ηγέτης, αυτός θα πρέπει να καθυστερήσει ή να ανακαλέσει το άρθρο 50.

Ξεκαθάρισε, όμως, πως «δεν θα υπάρχει νέος ηγέτης έως τη νόμιμη διορία της 21ης Ιανουαρίου. Οπότε εάν υπάρξει εκλογή για νέα ηγεσία, υπάρχει ο κίνδυνος να παραδοθεί ο έλεγχος των διαπραγματεύσεων για το Brexit στους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Οι μοναδικοί που θα βγουν κερδισμένοι από αυτήν την ιστορία είναι ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμιν και ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών του Τζον ΜακΝτόνελ, τόνισε η Μέι.

Σύμφωνα με τους «Financial Times» πάντως, η 21η Ιανουαρίου δεν συνιστά νόμιμη διορία και δεν ισχύει αυτό που είπε η κα. Μέι. Αυτό θα ίσχυε μόνον εάν η κυβέρνηση δεν είχε καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής είναι προγραμματισμένη για τις 18.00 το απόγευμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.