ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουσκ για Brexit: Την Πέμπτη η ανακοίνωση των Ευρωπαίων ηγετών

15:38 - 12 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Τουσκ για Brexit: Την Πέμπτη η ανακοίνωση των Ευρωπαίων ηγετών
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εκδώσουν επίσημη δήλωση αναφορικά με το Brexit αργά αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με το Reuters, σε επιστολή του προς τους ηγέτες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρει πως η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, θα ενημερώσει τους άλλους 27 ηγέτες πριν από το δείπνο την Πέμπτη και πως μετά από μια συζήτηση αφιερωμένη στις εξωτερικές υποθέσεις, η κ. Μέι θα τους αφήσει να «υιοθετήσουν τα συμπεράσματα για το Brexit».

Διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Reuters αναφέρουν πως η ΕΕ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη δομή τέτοιων νομικά δεσμευτικών συμπερασμάτων του συμβουλίου για να προσφέρει διευκρινίσεις στη Βρετανία ως προς το πώς θα λειτουργήσει η συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, κυρίως ως προς το πώς θα εφαρμοστεί το backstop για τα Ιρλανδικά σύνορα.

Ο κ. Τουσκ ανέφερε επίσης πως οι ηγέτες θα συζητήσουν τις προετοιμασίες τους για το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας στη Βρετανία, μετά την πρόταση μομφής σε βάρος της Μέι και της αποτυχίας εξασφάλισης έγκρισης από τη βουλή για το πακέτο του Brexit στο οποίο συμφώνησε τον περασμένο μήνα με την ΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.