ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Λόγω της Κύπρου αναπτύξαμε αμυντική βιομηχανία

16:05 - 12 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Λόγω της Κύπρου αναπτύξαμε αμυντική βιομηχανία
"Κακό γείτονα" χαρακτηρίζει την Κύπρο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ισχυρίστηκε ότι εξαιτίας της αναγκάστηκε η Τουρκία να αναπτύξει την αμυντική της βιομηχανία.

Σε μία ξεκάθαρα ανιστόρητη και προκλητική τοποθέτηση, ο Πρόεδρος της χώρας που εισέβαλε στην Κύπρο την χαρακτηρίζει "κακό γείτονα".

Στην ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι χώρες που δεν είναι ισχυρές στην αμυντική τεχνολογία δεν μπορούν να αντικρύσουν το μέλλον τους με ασφάλεια και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας θα εργαστούν ώστε να υλοποιηθεί το όραμα για μια Τουρκία με παγκόσμια ισχύ.

«Μετά την Κύπρο κερδίσαμε τον ASELSAN (τουρκική αμυντική βιομηχανία Τουρκίας). Ο κακός γείτονας μας έκανε να τον αποκτήσουμε. Πλέον ξεκινήσαμε εξαγωγές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι από δω και μπρος θα είναι καλύτερα, προσθέτοντας ότι αυτά που έχουν πετύχει στην αμυντική βιομηχανία τα πέτυχαν τα τελευταία 16 χρόνια. «Δεν είναι αρκετό να προχωράμε, πρέπει να τρέχουμε, από δω και μπρος θα συνεχίσουμε να τρέχουμε», επισήμανε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.