ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Ακλόνητη η Μέι - Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής

00:31 - 13 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Βρετανία: Ακλόνητη η Μέι - Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής
Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι από τους βουλευτές του κόμματός της, με την Βρετανίδα πρωθυπουργό να καταφέρνει να διατηρήσει τη θέση της στην ηγεσία των Συντηρητικών. Τη Μέι στήριξαν με την ψήφο τους 200 βουλευτές, ενώ 117 τάχθηκαν εναντίον της.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 100%, καθώς ψήφισαν και οι 317 βουλευτές των Συντηρητικών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σχεδόν 200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος είχαν δηλώσει δημοσίως ότι θα στηρίξουν με τη ψήφο τους την επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, όπως και συνέβη.

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας δεν έμεινε στη Βουλή, για να παρακολουθήσει την ανακοίνωση του αποτελέσματος, αλλά επέστρεψε στην Ντάουνινγκ Στριτ, την πρωθυπουργική κατοικία.

Νωρίτερα, η Μέι είχε ανακοινώσει στους βουλευτές του κόμματός της ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες γενικές εκλογές, όπως ανέφερε ένας βουλευτής, που ήταν παρών στη συνάντηση αυτή. Η Μέι τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, καθιστώντας σαφές ότι προτίθεται να εξαντλήσει τη θητεία της και να ολοκληρώσει το έργο που ανέλαβε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.