ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυρήνας νεοναζί στην αστυνομία της Φρανκφούρτης

18:58 - 17 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Πυρήνας νεοναζί στην αστυνομία της Φρανκφούρτης
Πέντε αστυνομικοί κατηγορούνται ότι απειλούσαν να δολοφονήσουν τουρκικής καταγωγής δικηγόρο της Φρανκφούρτης. Τα γερμανικά Κόμματα ζητούν διαλεύκανση της υπόθεσης. Ακροδεξιές απειλές και κατά εισαγγελέα.

Από το κόμμα «Η Αριστερά» ως τη λαϊκιστική και ξενοφοβική Εναλλακτική για τη Γερμανία, εκπρόσωποι όλων των κομμάτων στη γερμανική βουλή καταδικάζουν την πιθανή εμπλοκή πέντε αστυνομικών από τη Φρανκφούρτη σε εγκληματικές πράξεις με ακροδεξιά κίνητρα.

Ο χριστιανοδημοκράτης πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής που ελέγχει τις μυστικές υπηρεσίες, Άρμιν Σούστερ, ζητά από θεσμούς όπως την αστυνομία, τη δικαιοσύνη και το στρατό να επιδείξουν μεγαλύτερη προσοχή σε ό,τι αφορά ακροδεξιές δραστηριότητες στις γραμμές τους.

Ο βουλευτής των Πρασίνων από τη Φρανκφούρτη, Όμιντ Νούριπουρ, επισημαίνει, σύμφωνα με την DW, ότι το ζητούμενο για την αστυνομία τώρα είναι να μην χάσει την εμπιστοσύνη των πολιστών, εξ ου και η αναγκαιότητα της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης. Ο επίσης βουλευτής της Φρανκφούρτης, Άχιμ Κέσλερ, από το Κόμμα των Φιλελευθέρων προτείνει να δημιουργηθούν δομές στην αστυνομία που να διευκολύνουν τους αστυνομικούς να καταγγέλουν ακροδεξιές δραστηριότητες συναδέλφων τους. 

Πέντε αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα

Η αστυνομία πάντως επιβεβαίωσε δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι πέντε αστυνομικοί, τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με δηλώσεις της εισαγγελίας της Φρανκφούρτης οι αστυνομικοί ανταλλάσσαν ηλεκτρονικά φωτογραφίες, βίντεο και κείμενά που είχαν υβριστικό και ρατσιστικό χαρακτήρα.

Το υλικό κατασχέθηκε στο πλαίσιο ερευνών μετά από καταγγελία της δικηγόρου της Φρανκφούρτης Σεντά Μπασάι-Γιλντίζ. Η τουρκικής καταγωγής νομικός είχε δεχτεί τον Αύγουστο επιστολή με την απειλή ότι θα δολοφονηθεί η ίδια και η δίχρονη κόρης της σε περίπτωση που δεν φύγει από τη Γερμανία. Η κ. Μπασάι-Γιλντίζ είναι γνωστή ως συνήγορος στη δίκη κατά της εθνικοσοσιαλιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης NSU αλλά και σειράς ισλαμιστών.

Η εισαγγελία κατηγορεί τους πέντε υπόπτους αστυνομικούς για παρότρυνση σε πράξεις μίσους και τη χρήση συμβόλων αντισυνταγματικών οργανώσεων. Εν τω μεταξύ έγινε γνωστό ότι απειλές στη Φρανκφούρτη από ακροδεξιούς δέχτηκε και μια εισαγγελέας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.