ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποφασίζει η Κομισιόν, αν είναι αρκετές οι ιταλικές περικοπές

18:51 - 18 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Αποφασίζει η Κομισιόν, αν είναι αρκετές οι ιταλικές περικοπές
Κρίσιμη ημέρα η Τετάρτη για τον ιταλικό προϋπολογισμό, καθώς η Κομισιόν αναμένεται να τοποθετηθεί επί του νέου σχεδίου που κατέθεσε η Ρώμη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ιταλία συνεχίζουν να συζητούν για τον προϋπολογισμό του 2019 που έχει υποβάλει η Ρώμη, με την Κομισιόν να αποφασίζει τα επόμενα βήματά της πιθανότατα σε συνάντηση την Τετάρτη και ανάλογα με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ΕΕ στο Reuters.

Υπενθυμίζεται πως η Κομισιόν απέρριψε τον ιταλικό προϋπολογισμό τον Οκτώβριο αναφέροντας ότι η σχεδιαζόμενη αύξηση του δανεισμού και των δαπανών παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς όρους της ένωσης και θα πρέπει να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα.

Η Ιταλία πρότεινε στη συνέχεια τον περιορισμό του ελλείμματος της χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο εάν το ύψος της μείωσης ικανοποιεί την Κομισιόν.

Αυτό θα φανεί την Τετάρτη, που θα υπάρξει νέα τοποθέτηση από τη μεριά της Κομισιόν.

Μοσκοβισί: Εργάζομαι για να αποφύγει η Ιταλία τις κυρώσεις

Στο μεταξύ, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε την Τρίτην ότι εργάζεται για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η Ιταλία να υποστεί κυρώσεις για το σχέδιο προϋπολογισμού της για το 2019, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για το Παρίσι και τη Ρώμη.

"Εργάζομαι σκληρά, σχεδόν νυχθημερόν (...) για να μην υποστεί κυρώσεις ούτε η Ιταλία. Έχω ελπίδες", σημείωσε.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.