ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία-Ηνωμένο Βασίλειο: Απάντηση στον Τραμπ με διατήρηση των στρατευμάτων

16:14 - 20 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Γαλλία-Ηνωμένο Βασίλειο: Απάντηση στον Τραμπ με διατήρηση των στρατευμάτων
Με διατήρηση των στρατευμάτων τους στη Συρία απάντησε η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο στον Ντ. Τραμπ σχετικά με την πρόθεσή του για απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων από το σημείο, δηλώνοντας δια των αντιπροσώπων τους ότι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Από πλευράς Γαλλίας, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον δήλωσε ότι «Προς το παρόν, φυσικά, παραμένουμε στην Συρία. Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δεν τελείωσε», αναφερόμενη στην τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο, ενώ η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί είπε ότι «Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει σβηστεί από τον χάρτη, ούτε έχουν εξαφανισθεί οι ρίζες του αλλού. Οφείλουμε να νικήσουμε κατά οριστικό τρόπο τους τελευταίους θύλακες της τρομοκρατικής οργάνωσης».

 

Από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοινώθηκε ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει ηττηθεί και απέχει πολύ από αυτό. «Ο συνασπισμός κατά του ισλαμικού Κράτους έχει καταγράψει τεράστια πρόοδο. Από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ο συνασπισμός και οι εταίροι του στην Συρία και στο Ιράκ ανακατέλαβαν τεράστιο τμήμα των εδαφών του Ισλαμικού Κράτους και τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκε σημαντική πρόοδος στην ανατολική Συρία που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος. Αλλά μένουν πολλά να γίνουν και δεν πρέπει να παραβλέπουμε την απειλή που αντιπροσωπεύουν. Ακόμη και χωρίς εδάφη, το Ισλαμικό Κράτος παραμένει απειλή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει, ακόμα, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει «δεσμευμένο στον διεθνή συνασπισμό και στην εκστρατεία για να αφαιρεθούν από το Ισλαμικό Κράτος εδάφη και να διασφαλισθεί η οριστική του ήττα».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:14 - 20 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.