ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απογοήτευση Μακρόν για την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συρία

21:10 - 23 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Απογοήτευση Μακρόν για την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συρία
Τη λύπη του για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Λυπάμαι πάρα πολύ για την απόφαση σχετικά με την Συρία», είπε χαρακτηριστικά ο Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου στο Τσαντ όπου βρίσκεται. «Όταν είσαι σύμμαχος μάχεσαι με ενωμένες τις δυνάμεις. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα για έναν επικεφαλής κράτους και επικεφαλής του στρατού. Ο σύμμαχος πρέπει να είναι αξιόπιστος», πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία του έργου που επιτελούν οι υπό τους Κούρδους Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, που έχουν πάρει τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων της βόρειας και ανατολικής Συρίας από το Ισλαμικό Κράτος.

«Κάνω έκκληση προς όλους...να μη ξεχνούν τι τους οφείλουμε», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται πως ο Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Ουάσιγκτον θα αποσύρει τους περίπου 2.000 αμερικανούς στρατιώτες στη Συρία ανατρέποντας έναν πυλώνα της αμερικανικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή και προκαλώντας ανησυχία στους συμμάχους των ΗΠΑ.

Επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν για τη Συρία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε σήμερα ότι συζήτησε με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το θέμα της «αργής και εξαιρετικά συντονισμένης» αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.

«Έπειτα από πολλά χρόνια επιστρέφουν στην πατρίδα τους» έγραψε στο Twitter ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, αναφέροντας επίσης στο μήνυμά του:

«Μόλις είχα μια μακρά και παραγωγική τηλεφωνική συνδιάλεξη» με τον Ερντογάν.

Κατόπιν, προσέθεσε ότι οι δύο ηγέτες συνομίλησαν και για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, «την αμοιβαία μας εμπλοκή στη Συρία» και τις εμπορικές σχέσεις που «έχουν αναπτυχθεί σημαντικά».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:48 - 23 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.