ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χριστούγεννα με καύσωνα στην Αυστραλία

12:35 - 24 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Χριστούγεννα με καύσωνα στην Αυστραλία
Με καύσωνα θα υποδεχτεί τα Χριστούγεννα η Αυστραλία.

Σύμφωνα με την Guardian, η θερμοκρασία προβλέπεται πως θα ανέλθει ακόμη και 12 βαθμούς Κελσίου πάνω από το συνηθισμένο επίπεδο κατά τόπους, πριν σπάσει το ιστορικό ρεκόρ σε αρκετές περιοχές της χώρας.

 

Οι τοπικές αρχές εξέδωσαν έκτατο δελτίο καιρού προειδοποιώντας για τους κινδύνους σχετικά με την υγεία των πολιτών και των ευπαθών ομάδαν, αλλά και για τις πιθανότητες εκδήλωσης πυρκαγιάς σε περιοχές της Δυτικής και Νότιας Αυστραλίας και της Τασμανίας.

 

Νέα ρεκόρ θερμοκρασίας

 

Στην περιφέρεια Κίμπερλι της Δυτικής Αυστραλίας ενδέχεται κατά τόπους η θερμοκρασία να σπάσει τα ιστορικά ρεκόρ με το Φίτζροϊ Κρόσινγκ να δείχνει τους 47 βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό ρεκόρ του έτους, που ήταν 46,5 ° Κελσίου. Σε περιοχές της ενδοχώρας στη Νότια Αυστραλία, οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς κατά τόπους και στην Αδελαΐδα, τα θερμόμετρα θα δείξουν τους 41 βαθμούς Κελσίου. Το κύμα καύσωνα θα πλήξει και τη Βικτόρια, με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Μιλντιούρα αναμένεται να ξεπεράσει το ιστορικό υψηλό με τη θερμοκρασία στους 46 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:50 - 24 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.