ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισραήλ: Προβάδισμα Νετανιάχου στην πρώτη δημοσκόπηση για τις πρόωρες εκλογές

13:32 - 25 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Ισραήλ: Προβάδισμα Νετανιάχου στην πρώτη δημοσκόπηση για τις πρόωρες εκλογές
Mε άνεση θα επικρατήσει στις πρόωρες εκλογές της 9ης Απριλίου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση, που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την προκήρυξή τους.

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε τις πρόωρες κάλπες χθες, Δευτέρα, ζητώντας από τους ψηφοφόρους νέα πολιτική εντολή, που θα τον βοηθήσει να αντιμετωπιίσει πιθανές κατηγορίες διαφθοράς. Οι εκλογές επρόκειτο κανονικά να λάβουν χώρα τον Νοέμβριο.

Η έρευνα, που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Maariv, θέλει το Λικούντ, κόμμα του Νετανιάχου, να κερδίζει τις 30 από τις 120 έδρες στη Βουλή- όσες και στις εκλογές του 2015. Δίνει δε την απαραίτητη πλειοψηφία για σχηματισμό κυβέρνησης στον κεντροδεξιό συνασπισμό υπό το Λικούντ, που βρίσκεται και σήμερα στην εξουσία.

Στη δεύτερη θέση έρχεται πιθανό κόμμα υπό τον πρώην επικεφαλής του στρατού, Μπένι Γκαντζ, που θεωρείται ότι ανήκει στην κεντροαριστέρα. Δεν έχει ιδρύσει ακόμη πολιτικό σχηματισμό, αλλά πιστεύεται ότι θα το κάνει. Το κεντροαριστερό κόμμα Γες Ατίντ έρχεται τρίτο με 12 έδρες, έναντι 11 στη σημερινή Βουλή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.