ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωρίς τείχος, δεν σταματά το «shutdown» o Τραμπ

19:50 - 25 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Χωρίς τείχος, δεν σταματά το «shutdown» o Τραμπ
Το κυβερνητικό «λουκέτο» θα διαρκέσει μέχρι να ικανοποιηθεί η απαίτησή του για την ψήφιση των δαπανών για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, κατέστησε σαφές ο Ντόναλντ Τραμπ με σημερινές του δηλώσεις, ενώ άφησε αιχμές κατά της Fed για τα επιτόκια.

«Δεν μπορώ να σας πω πότε θα ξανανοίξει η κυβέρνηση», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος έπειτα από επικοινωνία του μέσω βίντεο για τα Χριστούγεννα με αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στο εξωτερικό. «Μπορώ να σάς πω ότι δεν θα ξανανοίξει μέχρι να έχουμε έναν τοίχο, έναν φράκτη, πείτε το όπως θέλετε. Θα το ονομάσω όπως θέλουν, αλλά το ίδιο κάνει. Είναι ένα φράγμα για τους ανθρώπους που συρρέουν στην χώρα, για τα ναρκωτικά». Και πρόσθεσε: «Αν δεν το έχουμε αυτό (το τείχος), δεν ξανανοίγουμε».

Η χρηματοδότηση του ενός τετάρτου των ομοσπονδιακών προγραμμάτων, που αφορούν τα υπουργεία Εσωτερικής Ασφαλείας, Δικαιοσύνης και Γεωργίας, έληξε τα μεσάνυκτα της Παρασκευής. Χωρίς συμφωνία για την άρση του αδιεξόδου, η αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα παραταθεί μέχρι το νέο έτος.

Μετά την τηλεδιάσκεψή του με τους αμερικανούς στρατιώτες, ο κ. Τραμπ συνομίλησε με δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, στους οποίους επανέλαβε πως η Fed αυξάνει υπερβολικά γρήγορα τα επιτόκια, ωστόσο πρόσθεσε πως οι αμερικανικές εταιρείες είναι «οι σπουδαιότερες στον κόσμο» και παρουσιάζουν μια «τεράστια» αγοραστική ευκαιρία για τους επενδυτές.

«Αυξάνουν τα επιτόκια υπερβολικά γρήγορα διότι νομίζουν πως η οικονομία είναι εν τάξει. Όμως νομίζω πως θα το καταλάβουν γρήγορα», είπε.

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις εταιρείες μας. Έχουμε εταιρείες, τις σπουδαιότερες στον κόσμο, και τα πάνε πραγματικά καλά. Έχουν νούμερα ρεκόρ. Άρα νομίζω πως είναι μια τεράστια ευκαιρία για αγορά», συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.