ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανική αγορά: «Συγκρατημένη αισιοδοξία» για το 2019

17:55 - 30 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Γερμανική αγορά: «Συγκρατημένη αισιοδοξία» για το 2019
Συγκρατημένη αισιοδοξία δηλώνει η γερμανική αγορά για το νέο έτος που βρίσκεται μπροστά της, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου IW.

Η έρευνα του Ινστιτούτου της Γερμανικής Οικονομίας έδειξε μια εικόνα «αντιφατική» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ινστιτούτου, Μίχαελ Χίτερ «από τη μια πλευρά καταγράφουμε ότι η προοπτική δεν είναι τόσο αισιόδοξη. Μόλις 7 από τους συνολικά 48 κλάδους αισιοδοξούν για το μέλλον. Πέρυσι ήταν 26. Διαπιστώνουμε επομένως μια σαφή υποχώρηση».

 

Η αντίφαση δεν συνιστά ύφεση

 

 «Υπάρχουν διάφορα προβλήματα που θέτουν εμπόδια. Δεν πρόκειται όμως σε καμιά περίπτωση για ύφεση», σχολιάζει ο Μίχαελ Χιούτερ.

 

Τι λένε οι κλάδοι

 

Προβλήματα αντιμετώπισε η αυτοκινητοβιομηχανία και οι προμηθευτές μεταλλικών και χημικών προϊόντων, ενώ τα πράγματα δεν πήγαν καλά ούτε και για τις τράπεζες χρηματοδότησης και leasing και για τον τομέα των αγροτών.

 

Στον αντοίποδα, κατασκευαστικές επιχειρήσεις, βιομηχανία τροφίμων και κλάδοι κατανάλωσης βλέπουν μια πιο αισιόδοξη πορεία για το 2019, καθώς κατέκτησαν πολλά οφέλη το προηγούμενο έτος.

 

Το Ινστιτούτο εξέφρασε τους φόβους του σχετικά με την πολιτική Τραμπ για τις διμερείς εμπορικές συμφωνίες και το πώς μπορεί να επηρεάσει τη γερμανική οικονομία και για το επερχόμενο «Brexit», ενώ ο Μίχαελ Χίτερ πρόσθεσε στα θετικά ότι η ανεργία έχει μειωθεί αισθητά και οι επενδύσεις συνεχίζουν με σταθερούς ρυθμούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.