ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζάεφ: Το 2019 έτος ενσωμάτωσης της «Μακεδονίας» σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

19:10 - 30 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Ζάεφ: Το 2019 έτος ενσωμάτωσης της «Μακεδονίας» σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
Έτος ενσωμάτωσης περιέγραψε το 2019 ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του μίλησε για την προσπάθεια ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ και τις ενέργειες που θα γίνουν σε σχέση με την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση «Φτάνουμε στο τέλος μιας από τις πιο σημαντικές και ευαίσθητες χρονιές για τη χώρα μας. Το έτος της ενσωμάτωσης».

 

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «χτίζοντας φιλία με τη γείτονα Ελλάδα, κλείσαμε μια διαμάχη που έσυρε κάτω τη Μακεδονία για 28 χρόνια. Διαλέξαμε το μέλλον, αντί για μια αβέβαιη απομόνωση». Αποτέλεσμα της Συμφωνίας η χώρα να βρίσκεται πολύ κοντά στο ΝΑΤΟ και στην ευρωπαϊκή ένταξη.

«Χτίζουμε τη Μακεδονία για να είναι ένα πλούσιο και σύγχρονο κράτος, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα έχουν αξιοπρεπή ζωή και ευημερία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Μια χώρα επενδύσεων και σύγχρονων υποδομών», πρόσθεσε.

«Με αυτό το πνεύμα μπορούμε να υποστηρίξουμε και να δώσουμε μια ευκαιρία στο όνειρο των γενεών μας. Αγαπητοί πολίτες, σας εύχομαι μια επιτυχημένη οικονομική χρονιά ενσωμάτωσης, καλή υγεία και αισιόδοξο πνεύμα» ολοκλήρωσε το μήνυμά του ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.