ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η FED κινεί τα νήματα στη Wall - Μικτές τάσεις στην Ευρώπη

15:25 - 09 Μαϊ 2007 | Ειδήσεις
Νευρικότητα επικρατεί προσυνεδριακά στη Wall, καθώς οι επενδυτές εχουν στραμμένο το ενδιαφέρον στην ανακοίνωση της FED και του Προέδρου της Ben Bernancke για την αμερικανική οικονομία και τα επιτόκια δανεισμού.

Οι απόψεις οικονομολόγων και αναλυτών συγκλίνουν στη διατήρηση των επιτοκίων στα ιδια επίπεδα, καθώς η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης και οι πιέσεις από τον πληθωρισμό συνεχίζουν να υφίστανται. Οι οικονομολόγοι, στην πλειονότητά τους εκτιμούν ότι θα σημειωθεί αύξηση των επιτοκίων στα τέλη του 2007.

Από τη σκοπιά των εταιρικών κερδών, οι επενδυτές «ζυγίζουν» τα εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών, όπως της Walt Disney, της Cisco Systems και της Toyota, η οποία κατέκτησε την κορυφή στον τομέα των πωλήσεων μεταξύ των υπολοίπων αυτοκινητοβιομηχανιών το α ΄ τρίμηνο.

Την τάση διαμορφώνει ακόμη το φημολογούμενο deal μεταξύ Rio Tinto και BHP Biliton, η οποία σχεδιάζει επιθετική εξαγορά ύψους ανω των 100 δισ. δολαρίων για την απόκτηση της πρώτης.

Στην αντίπερα οχθη του Ατλαντικού, μικτές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές.

Τα σκήπτρα της ανόδου κρατά ο κλάδος των μετάλλων, με πρωταγωνίστριες τις Rio Tinto Group και BHP Billiton, ενώ οι δείκτες κινούνται προς τα πάνω στον απόηχο του mega deal μεταξύ Alcoa και Alcan.

Συγκεκριμένα, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,19% στις 6,538.00 μονάδες, στο Παρίσι ο Cac 40 διαμορφώνεται στις 6,035.70 μονάδες, σημειώνοντας ανοδο 0,02%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο Dax καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,03% στις 7,444.42 μονάδες.

Σε θετικό εδαφος και ο τραπεζικός κλάδος με πρωταγωνίστρια την BNP Paribas, μετά την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη «σκαρφάλωσαν» στα 2,51 δισ. ευρώ από 2,01 δισ. ευρώ που ηταν το αντίστοιχο προηγούμενο διάστημα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 2,06 δισ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών σημείωσε αύξηση 21% στα 8,21 δισ. ευρώ.

Η Carlsberg A/S κατέγραψε το μεγαλύτερο ράλι σε διάστημα ενός χρόνου ,μετά την απροσδόκητη αύξηση κερδών το α ΄ τρίμηνο. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 45 εκατ. κορόνες εναντι ζημίων 219 εκατ. κορόνων το αντίστοιχο προηγούμενο διάστημα. Οι αναλυτές ανέμεναν ζημίες ύψους 174 εκατ. κορόνων.

Κέρδη και για την Fraport, η οποία σημειώνει την υψηλότερη ανοδο σε διάστημα δύο μηνών, καθώς το α΄ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 35% στα 37,4 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα 31,9 εκατ. ευρώ.

 Τα κέρδη στις αγορές περιορίζει η μετοχή της Infineon Technologies, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Cisco Systems, τα οποία απογοήτευσαν τους αναλυτές.  

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.