ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συρία: Σταδιακή η αποχώρηση Αμερικανών-Διασφάλιση κουρδικής παρουσίας

23:58 - 02 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Συρία: Σταδιακή η αποχώρηση Αμερικανών-Διασφάλιση κουρδικής παρουσίας
Τη σταδιακή αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία επανέλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ με την παράλληλη προστασία των Κούρδων, η παρουσία των οποίων θα διατηρηθεί, όπως τονίστηκε και στη συνομιλία Μακρόν - Πούτιν.

Σύμφωνα με το Reuters, κατά τη διάρκεια συνάντησης υπουργικού συμβουλίου στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ δήλωσε ότι ποτέ δεν έδωσε ένα χρονοδιάγραμμα διάρκειας τεσσάρων μηνών για την αποχώρηση, την οποία ανακοίνωσε πριν δύο εβδομάδες ενάντια στις συμβουλές ανώτατων Αμερικανών αξιωματούχων ασφαλείας, χωρίς διαβούλευση με βουλευτές ή συμμάχους των ΗΠΑ που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

 

Αποχώρηση 400 Κούρδων μαχητών

 

Παράλληλα, στη Δαμασκό ο συριακός στρατός ανακοίνωσε την αποχώρηση «περίπου 400 Κούρδων μαχητών» από την περιοχή της Μάνμπιτζ, στη βόρεια Συρία, λίγες μέρες μετά την ανάπτυξη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στα περίχωρα της περιοχής αυτής, μετά την έκκληση που απηύθυναν οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Η Μάνμπιτζ απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα και η τοποθεσία της θεωρείται στρατηγικής σημασίας καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο όπου «διασταυρώνονται» οι τρεις εδαφικοί τομείς υπό την επιρροή της Ρωσίας, της Τουρκίας και των ΗΠΑ.

 

Συνοιμιλία Μακρόν – Πούτιν

 

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε και συνομιλία ανάμεσα στο Γάλλο Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σχετικά με την ανάγκη ολοκλήρωσης του πολέμου στη Συρία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και διατήρησης των δυνάμεων που πολεμούν τους τζιχαντιστές, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων, τονίζοντας ότι «Αυτή η μάχη δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται στο πεδίο, στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.