ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συρία: Με 50 νεκρούς από συγκρούσεις τζιχαντιστών-ανταρτών υποδέχεται το 2019

18:55 - 03 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Συρία: Με 50 νεκρούς από συγκρούσεις τζιχαντιστών-ανταρτών υποδέχεται το 2019
Πενήντα θάνατοι σημειώθηκαν από την έναρξη του 2019 στη βορειοδυτική Συρία εξαιτίας των συγκρούσεων τζιχαντιστών και ανταρτών σύμφωνα με ανακοίνωση ΜΚΟ.

Από την Τρίτη η Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ, τζιχαντιστική οργάνωση που σχημάτισε ο άλλοτε βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, αναμετράται με τη Νουρεντίν αζ Ζίνκι, οργάνωση ανταρτών που ανήκει στη συμμαχία την οποία υποστηρίζει η Τουρκία, το Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης (ΜΕΑ).

 

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι συγκρούσεις που περιορίζονταν την Τρίτη σε περιοχές υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην επαρχία του Χαλεπιού, επεκτάθηκαν την Τετάρτη στη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ, το ύστατο μεγάλο προπύργιο των εξεγερμένων στη βορειοδυτική Συρία «Οι μάχες κλιμακώθηκαν και εξαπλώθηκαν στο βόρειο και το νοτιοδυτικό τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ», δήλωσε ο Διευθυντής της ΜΚΟ, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

 

Από την Τρίτη έχουν σκοτωθεί 24 μαχητές της ΧΤΣ, 18 μέλη της Νουρεντίν αζ Ζίνκι και έξι άμαχοι, συμπλήρωσε ο ίδιος, πραγματοποιώντας δημόσια παράκληση να σταματήσουν οι επιθέσεις της Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ και να υπάρξει γενική κινητοποίηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.