ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εργαζόμενοι της Huawei έστειλαν ευχές της εταιρείας από iPhone

18:19 - 04 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Εργαζόμενοι της Huawei έστειλαν ευχές της εταιρείας από iPhone
Ο κινεζικός κολοσσός κατασκευής κινητών τηλεφώνων Huawei τιμώρησε δύο υπαλλήλους της, γιατί χρησιμοποίησαν ένα iPhone της μεγάλης αντιπάλου της αμερικανικής Apple για να δημοσιεύσουν ένα Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα στον λογαριασμό Twitter της εταιρείας, όπως αποκαλύπτεται από εσωτερικό ενημερωτικό σημείωμα.
Το επίμαχο συμβάν καταγράφηκε την 1η Ιανουαρίου, όταν η εταιρεία δημοσίευσε τις ευχές της για το Νέο Έτος προς τους συνδρομητές της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το μήνυμα «Ευτυχες #2019» της Huawei στο Twitter συνοδευόταν από την ειδοποίηση, με μικρότερη γραμματοσειρά, πως το μήνυμα εστάλη «μέσω Twitter από iPhone.
 
O δημοφιλής Αμερικανός YouTuber Μάρκες Μπράουνλι έσπευσε να κάνει ένα αντίγραφο της οθόνης με το μήνυμα και να το μοιρασθεί με τα 3 εκατ. των συνδρομητών του. Έπειτα από την έκταση που έλαβε η αποκάλυψη αυτή, η κινεζική εταιρεία έσπευσε να αποσύρει το πρωτότυπο μήνυμα.
 
Ο υπάλληλος που ήταν υπεύθυνος για την αποστολή και ο επικεφαλής του μάρκετινγκ της εταιρείας τιμωρήθηκαν με κράτηση 5.000 γιουάν (640 ευρώ) από τον μισθό τους λόγω «του αρνητικού αντίκτυπου» που είχε για την εικόνα της εταιρείας το συμβάν αυτό, σύμφωνα με ένα εσωτερικό ενημερωτικό σημείωμα που κυκλοφόρησε στο κοινωνικό δίκτυο Weibo και το οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.
Μάλιστα για τον δεύτερο από τους θεωρηθέντες ως υπεύθυνους προβλέπεται πάγωμα του μισθού του και οποιασδήποτε προαγωγής του για 12 μήνες.
 
Στο σημείωμά του, ο επικεφαλής του ΔΣ Τσεν Λιφάνγκ, δίνει μία εξήγηση για το συμβάν: μία τρίτη εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται τους λογαριασμούς της Huawei στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τα φαινόμενα χρησιμοποίησε ένα iPhone με μία κάρτα SIM από το Χονγκ Κόνγκ για να παρακάμψει τα προβλήματα που είχαν εντοπισθεί στο ιδιωτικό σύστημα σύνδεσης από απόσταση VPN.
 
Το Twitter, όπως και άλλα δυτικά μέσα του διαδικτύου, όπως το Google, ή το Facebook, είναι απαγορευμένα στην Κίνα, όμως οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα VPN για να συνδεθούν με αυτά και να παρακάμψουν την απαγόρευση στην πρόσβαση. Τα προβλήματα στο τελευταίο, ενδέχεται να κατέστησαν απαραίτητη τη χρήση ενός κινητού με κάρτα SIM από το Χονγκ Κονγκ, την μόνη περιοχή στην Κίνα όπου δεν απαγορεύεται η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.