ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ:«Προτιμάτε τείχος από τσιμέντο ή χάλυβα;»

20:12 - 07 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Τραμπ:«Προτιμάτε τείχος από τσιμέντο ή χάλυβα;»
Την κατασκευή τείχους στα σύνορα του Μεξικού από χάλυβα αντί για μπετόν, πρότεινε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, καταβάλλοντας, έτσι μια προσπάθεια να γεφυρώσει το χάσμα με τους Δημοκρατικούς που αρνούνται να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή τείχους κατά μήκος των νότιων συνόρων της χώρας με το Μεξικό ως ανάχωμα στην παράνομη μετανάστευση.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα η αναστολή λειτουργίας ορισμένων ομοσπονδιακών υπηρεσιών ως αποτέλεσμα της διαμάχης.
Όπως μεταδίδει το Reuters, o Τραμπ προειδοποίησε και πάλι να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως εναλλακτική για να χτιστεί το τείχος, ανάλογα με την έκβαση των συζητήσεων τις επόμενες ημέρες. Αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για την πηγή της χρηματοδότησης.
Οι Δημοκρατικοί αρνούνται να εγκρίνουν τα 5,6 δισ. δολάρια που ζητάει ο Τραμπ για να υλοποιήσει την προεκλογική του υπόσχεση για πάταξη της λαθρομετανάστευσης.
Με επικεφαλής τη νέα πρόεδρο Νάνσι Πελόζι, οι Δημοκρατικοί, που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, πέρασαν την περασμένη εβδομάδα νομοσχέδιο για επανέναρξη της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση για το τείχος.
Η Πελόζι χαρακτήρισε το τείχος ανήθικο. Ο Τραμπ όμως αρνείται να υπογράψει το νομοσχέδιο, αν δεν εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το τείχος.
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.