ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Μετά τα κίτρινα γιλέκα… έρχονται τα κόκκινα κασκόλ

17:24 - 09 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Γαλλία: Μετά τα κίτρινα γιλέκα… έρχονται τα κόκκινα κασκόλ
Την αντίθεσή τους στις βίαιες κινητοποιήσεις του κίτρινου κινήματος εκφράζουν τα «κόκκινα κασκόλ», μία νέα ομάδα πολιτών στη Γαλλία, που αναδύθηκε προκειμένου να «υπερασπιστεί τις ελευθερίες» μιας «δημοκρατικής, ειρηνικής, χαρούμενης και αισιόδοξης» Γαλλίας.
Τα «κόκκινα κασκόλ» ετοιμάζονται να ξεχυθούν στους δρόμους  στα παρισινά σοκάκια στις 27 Ιανουαρίου.
 
Όλα ξεκίνησαν, όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», όταν ένας μηχανικός από τη Τουλούζη κι ένας αρτοποιός από τη Βρετάνη είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν ένα κίνημα για την υποστήριξη της γαλλικής δημοκρατίας, παρακολουθώντας τα βίαια επεισόδια στη διάρκεια των κινητοποιήσεων του κίτρινου κινήματος.
 
Στις 10 Δεκεμβρίου, λίγο μετά την παρέμβαση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ζήτησε ηρεμία από τα «Κίτρινα Γιλέκα», ο Λοράν και ο Τεό Πουλάρ δημιούργησαν μια ιστοσελίδα στο Facebook, υπό τον τίτλο: «Κίτρινα γιλέκα, φθάνει πια».
 
«Η σιωπηλή Γαλλία, η οποία σέβεται τη δημοκρατία», θα περπατήσει στα λιθόστρωτα παρισινά σοκάκια την Κυριακή 27 Ιανουαρίου για να «υπερασπιστεί τις ελευθερίες» κατά τη διάρκεια μιας «δημοκρατικής, ειρηνικής, χαρούμενης και αισιόδοξης» πορείας. Αυτό είναι το στοίχημα των Λοράν και Τεό Πουλάρ, όπως σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.
 
Η πρωτοβουλία αυτή έχει βρει απήχηση με τα «κόκκινα κασκόλ» να απαριθμούν ήδη 35 χιλιάδες μέλη στο Facebook.
 
Τελευταία τροποποίηση στις 17:33 - 09 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.