ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οξφόρδη: Η χορτοφαγία μπορεί να απελευθερώσει 75% εκτάσεις γης

22:10 - 09 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Οξφόρδη: Η χορτοφαγία μπορεί να απελευθερώσει 75% εκτάσεις γης
Τον κρίσιμο ρόλο της γεωργίας στον παγκόσμιο χάρτη και στο περιβάλλον ανακοίνωσε μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Η μελέτη εξέτασε τα δεδομένα από περίπου 40.000 αγροκτήματα σε 119 χώρες και τις επιπτώσεις της γεωργίας στο περιβάλλον. Ο Τζόζεφ Πουρ, επικεφαλής της μελέτης, επιβεβαίωσε την επιζήμια επίπτωση της βιομηχανίας κρέατος σε διάφορα περιβαλλοντικά θέματα, όπως η χρήση των υδάτων, η ρύπανση του αέρα και των υδάτων και οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου. 

 

Η Οξφόρδη τόνισε ότι η αποφυγή κατανάλωσης ζωικών προϊόντων έχει πολλά περιβαλλοντικά οφέλη «Η αποφυγή της κατανάλωσης ζωϊκών προϊόντων προσφέρει πολύ καλύτερα περιβαλλοντικά οφέλη από ό,τι η προσπάθεια αγοράς βιώσιμου κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων».

 

Η έρευνα της Οξφόρδης υπολόγισε ότι το 80% της συνολικής γεωργικής γης του πλανήτη χρησιμοποιείται για την εκτροφή ζώων. Ενδεικτικά, η παραγωγή βοείου κρέατος χρησιμοποιεί 36 φορές περισσότερο γη, και παράγει έξι φορές περισσότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, από ό,τι η παραγωγή συγκεκριμένων οσπρίων.

 

Η χορτοφαγία

 

Εάν όλος ο ανθρώπινος πληθυσμός επέλεγε να γίνει βίγκαν, η παγκόσμια χρήση γεωργικών εκτάσεων θα μπορούσε να μειωθεί κατά 75%, απελευθερώνοντας έκταση γης στο μέγεθος της Αυστραλίας, της Κίνας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ μαζί, συνέχισε η μελέτη.

 

Αυτό θα οδηγούσε σε πολύ λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, και θα μείωνε την έκταση οικοσυστημάτων άγριας φύσης που χάνεται από τη γεωργία, η οποία είναι μια από τις κύριες αιτίες μαζικής εξαφάνισης ειδών άγριας πανίδας.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:16 - 09 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.