ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΓΔΜ: Αναβολή πήρε η συνεδρίαση της Βουλής-«Ζορίζεται» ο Ζάεφ

19:39 - 10 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
ΠΓΔΜ: Αναβολή πήρε η συνεδρίαση της Βουλής-«Ζορίζεται» ο Ζάεφ
Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής της πΓΔΜ, σχετικά με τις συνταγματικές τροπολογίες και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό Νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, η συνεδρίαση του Σώματος, η οποία ξεκίνησε χθες, θα συνεχιστεί αύριο, στις 12:00 τοπική ώρα.

Αρχικά, η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 13:00 τοπική ώρα (14: 00 ώρα Ελλάδας), όμως μετατέθηκε για τις 15:00 τοπική, χωρίς και πάλι να ξεκινήσει.

Κυβερνητικές πηγές της ΠΓΔΜ εκφράζουν εδώ και ημέρες σιγουριά πως έχουν τις 80 ψήφους που απαιτούνται για να επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο, τα ΜΜΕ της χώρας θεωρούν πως ακόμα "όλα παίζονται".

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στο TV Sitel ότι η απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 για την έγκριση της συνταγματικής αναθεώρησης δεν έχει διασφαλιστεί. Βέβαια, εκτίμησε πως τελικά θα βρει τους 80 βουλευτές που χρειάζεται.

Τα ΜΜΕ της χώρας έχουν ακόμα πάντως τις αμφιβολίες τους πως ο κ. Ζάεφ «προφανώς δεν έχει βρει τις απαιτούμενες ψήφους» και είναι «σε πυρετώδεις διαπραγματεύσεις με τους οκτώ ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από το VMRO-DPMNE αλλά και με τον επικεφαλής του αλβανικού κόμματος BESA, Μπιλ Κασάμι».
Λέτε να διαλυθεί η κυβέρνηση στην Ελλάδα και να μην περάσει από την ΠΓΔΜ η Συμφωνία των Πρεσπών; Πάντως, την ίδια μέρα με το ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου είναι προγραμματισμένη η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας. Εκτός αν υπάρξουν καθυστερήσεις στη διαδικασία.
Τελευταία τροποποίηση στις 19:45 - 10 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.