ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs:Η Starbucks ακολουθεί την πορεία της Apple λόγω Κίνας

15:25 - 11 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Goldman Sachs:Η Starbucks ακολουθεί την πορεία της Apple λόγω Κίνας
Την υποχώρηση των κερδών της για το 2019 αναμένεται να ανακοινώσει και η Starbucks ακολουθώντας την πορεία της Apple.

Η δημοφιλής εταιρεία καφέ δήλωσε την Παρασκευή ότι υπάρχουν «ορισμένα σημεία προσοχής στην Κίνα», σύμφωνα με την Goldman Sachs.

 

«Η πρόσφατη ανακοίνωση της Apple για μακροοικονομικές ανησυχίες στην Κίνα αλλά και οι ριψοκίνδυνες τάσεις της McDonald's στο τέλος Νοεμβρίου», ανέφερε η αναλύτρια της Goldman Sachs, Karen Holthous,e δημιουργούν πονοκέφαλο στους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην Κίνα και συνέχισε «Η ομάδα μακροοικονομικών μεγεθών της GS αναμένει επίσης μια συνεχή επιβράδυνση του ΑΕΠ της χώρας εν μέρει λόγω της κατανάλωσης».

 

Σύμφωνα με τη Godman, η Starbucks πρόκειται να μειώσει τα κέρδη της από 75 σε 68 εκατομμύρια δολάρια με τη μετοχή της εταιρείας να πέφτει πάνω από 2,5%.

 

Η Starbucks έχει 3.600 καταστήματα στην Κίνα και θέλει να τα διπλασιάσει μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

 

Η αστιατική χώρα είναι φέτος αντιμέτωπη με πολλά «μαύρα σύννεφα». Η Κίνα θα μειώσει τον στόχο αύξησης του ΑΕΠ για το 2019 στο 6% από 6,5% σε κυβερνητική συνάντηση τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Reuters. Η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει περισσότερα νομισματικά και φορολογικά μέτρα για την τόνωση της οικονομίας φέτος, εν μέσω εξασθένησης της εγχώριας ζήτησης και της συνεχούς εμπορικής μάχης με τις ΗΠΑ.

 

Οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών φαίνεται να σημειώνουν ικανοποιητική πρόοδο, αλλά οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί μέχρι να ανακοινωθεί επίσημη συμφωνία το Μάρτιο.

 

Δεν είναι σαφές ποια είναι η επίδραση της εμπορικής μάχης απ 'ευθείας στις αμερικανικές μάρκες που πωλούν στη χώρα, αλλά πολλοί αναλυτές της Wall Street πιστεύουν ότι η Apple αντιμετωπίζει ένα "ανεπίσημο μποϊκοτάρισμα" των προϊόντων της από ορισμένους Κινέζους καταναλωτές.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:35 - 11 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.