ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έναρξη της Ρουμανικής Προεδρίας της Ε.Ε.-Οι στόχοι ενόψει «Brexit»

17:15 - 11 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
«Η Ρουμανία δεν είναι μια ουδέτερη χώρα για την ΕΕ, χωρίς αυτήν, η ΕΕ δεν θα ήταν ολοκληρωμένη», δήλωσε από το Βουκουρέστι ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, με αφορμή την έναρξη της ρουμανικής Προεδρίας της ΕΕ.

Ο Ζ.Κ.Γιούνκερ αναφέρθηκε στα μεγάλα ζητήματα που έχει να διαχειριστεί η ρουμανική Προεδρία, όπως το «Brexit», το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2021-2027, το μεταναστευτικό και την εκστρατεία των ευρωεκλογών. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν 48 νομοθετικές προτάσεις που έχει καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων, θα επιθυμούσε να το δει να ολοκληρώνεται πριν από τις ευρωεκλογές.

 

Brexit

 

Για το «Brexit» ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την Ντάνουνινγκ Στριτ, για να διασφαλίσει ότι θα υπάρξει ικανοποιητική κατάληξη των διαδικασιών. Πρόσθεσε ότι δεν θα του άρεσε η προοπτική μιας «μη συμφωνίας», γιατί, όπως είπε, κάτι τέτοιο «θα ήταν καταστροφικό για τους Βρετανούς φίλους μας» και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας.

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις εξέφρασε τη δέσμευση της χώρας του να φέρει με επιτυχία εις πέρας το δύσκολο έργο της τελευταίας Προεδρίας της ΕΕ, πριν τις ευρωεκλογές, λέγοντας ότι η Ρουμανία είναι καλά προετοιμασμένη γι' αυτό.

 

Σε ό,τι αφορά το «Brexit», ο Κ. Γιοχάνις είπε ότι η ρουμανική Προεδρία της ΕΕ επιθυμεί και ελπίζει σε μια οργανωμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου. Ανέφερε, ωστόσο, ότι η ΕΕ θα είναι προετοιμασμένη για οποιοδήποτε σενάριο.

 

Τόσο ο Πρόεδρος της Ρουμανίας, όσο και ο Ζ.Κ. Γιούνκερ υπογράμμισαν τη σημασία της Συνόδου Κορυφής που έχει προγραμματιστεί να γίνει στην ιστορική πόλη της Τρανσυλβανίας, Σιμπίου, τον ερχόμενο Μάιο και η οποία συμβολικά θα σηματοδοτήσει την «ανανεωμένη», μετά το «Brexit», Ευρωπαϊκή Ένωση των «27».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:16 - 11 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.