ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Συναγερμός για βόμβα σε επτά δικαστήρια

19:55 - 11 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Γερμανία: Συναγερμός για βόμβα σε επτά δικαστήρια
Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε τουλάχιστον επτά δικαστήρια, σε διάφορες πόλεις σήμερα, μετά από απειλές για τοποθέτηση βόμβας.

Η αστυνομία στη Γερμανία εκκένωσε προσωρινά και ερεύνησε συνολικά 7 δικαστήρια στο Πότσδαμ, το Βισμπάντεν, το Ζααρμπρίκεν, το Μαγδεμβούργο, την Ερφούρτη, το Κίελο και το Αμβούργο.

 

Η Υπουργός Δικαιοσύνης Καταρίνα Μπάρλεϊ καταδίκασε τόσο τις σημερινές απειλές όσο και τον εμπρησμό που είχε σημειωθεί στο ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο της Λειψίας, στις 31 Δεκεμβρίου, την ευθύνη για τον οποίο φέρεται ότι ανέλαβε μια ριζοσπαστική, ακροαριστερή οργάνωση «Αυτοί που απειλούν τα δικαστήρια εξαπολύουν επίθεση στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη και τη δημοκρατική κοινωνία μας», τόνισε η Μπάρλεϊ.

 

Στις έρευνες, οι αρχές δεν εντόπισαν κανένα εκρηκτικό μηχανισμό.

 

Σύμφωνα με τον Όλιβερ Ποχλ, έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας στο Κίελο, οι αρχές έλαβαν ένα απειλητικό μήνυμα που έφερε την υπογραφή «Ναζιστική επίθεση».

 

Οι αρχές στο Βισμπάντεν, δήλωσαν ότι προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να καθοριστεί αν οι υποθέσεις σχετίζονται μεταξύ τους αλλά οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.