ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κίτρινα γιλέκα»: Επεκτείνονται και στο Λονδίνο-Διαδηλώσεις για την πολιτική λιτότητας

21:50 - 12 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
«Κίτρινα γιλέκα»: Επεκτείνονται και στο Λονδίνο-Διαδηλώσεις για την πολιτική λιτότητας
Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Λονδίνο ακολουθώντας τα χνάρια του κινήματους των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία.

Οι διαδηλωτλες, μεταξυ των οποίων Πολιτικοί και συνδικαλιστές από όλη τη χώρα, ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της εκστρατείας «Λαϊκή Συνέλευση κατά της Λιτότητας» και διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική λιτότητας της χώρας.

Στη διαδηλωση μετείχαν και περίπου 200 άτομα με κίτρινα γιλέκα από το κίνημα διαμαρτυρίας στο Μπέλφαστ, στη Βόρεια Ιρλανδία που εξέφρασαν την αντίθεση τους στον νόμο για την απαγόρευση των αμβλώσεων.

 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι διαδηλωτές είναι αγανακτισμένοι με τις οικονομικές εξελίξεις της χώρας «Ο αριθμός των άστεγων ανθρώπων έχει διπλασιαστεί», δήλωσε ο Στιβ Τέρνερ του συνδικάτου Unite. «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας του NHS, η περίθαλψη και τα σχολεία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες από την κρίση. Έχουμε να κάνουμε εδώ με μια κυβέρνηση που είναι εντελώς ξένη προς τις καθημερινές ανησυχίες των ανθρώπων», δήλωσε η Τέρνερ.

Εκπρόσωποι των Κίτρινων Γιλέκων από τη Γαλλία συμμετείχαν επίσης στη διαδήλωση στο Λονδίνο. «Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να ενταχθούν σε αυτόν τον αγώνα κατά της λιτότητας", δήλωσαν οι Γάλλοι διαδηλωτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.