ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόταση για Ευρωπαϊκό Κατώτατο Μισθό από το Υπ.Εργασίας της Γερμανίας

14:10 - 13 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Πρόταση για Ευρωπαϊκό Κατώτατο Μισθό από το Υπ.Εργασίας της Γερμανίας
Την πρόταση για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κατώτατου μισθού εξέφρασε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, Ουμπέρτους Χέιλ.

«Η Γερμανία έχει επωφεληθεί πάρα πολύ από την οικονομική ενοποίηση της Ευρώπης, αλλά η ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων χρησιμοποιείται ξανά και ξανά για την εκμετάλλευση των ανθρώπων», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εργασίας και συνέχισε «Επομένως, είναι απαραίτητο να υπάρχουν τα ίδια ελάχιστα κοινωνικά πρότυπα στα κράτη μέλη. Θα αναπτύξουμε ένα νομικό πλαίσιο για τους κατώτατους μισθούς και τα βασικά συστήματα ασφαλείας», συμπλήρωσε.

 

Ο σοσιαλδημοκρατης Υπουργός έθεσε ως προτεραιότητα τη θέσπιση συστημάτων ελάχιστης αμοιβής και βασικής ασφάλειας στη διάρκεια της γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το επόμενο έτος «Μόνον αν ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη, θα συγκροτησουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα εξασφαλίζει την ειρήνη και την ευημερία».

 

Τα τελευταία χρόνια, το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών κρατών της ΕΕ έχει διευρυνθεί είπε «Αυτό απειλεί το έργο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», είπε ο Χέιλ.

Η κορυφαία υποψήφια του SPD για τις ευρωπαϊκές εκλογές, Καταρίνα Μπάρλει χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Χέιλ λέγοντας να «υπάρξει κατώτατος μισθός και βασικά συστήματα ασφαλείας σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Όλοι πρέπει να μπορούν να ζήσουν από τις δουλειές τους, παντού στην ΕΕ».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:19 - 13 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.