ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τραμπ προειδοποιεί για οικονομική καταστροφή της Τουρκίας

09:15 - 14 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Ο Τραμπ προειδοποιεί για οικονομική καταστροφή της Τουρκίας
Ο Aμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Κυριακή την Τουρκία ότι θα υποστεί οικονομική καταστροφή εάν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιτεθούν εναντίον των Κούρδων της Συρίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τραμπ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι «Οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν την Τουρκία οικονομικά αν επιτεθεί στους Κούρδους» και συνέχισε ότι «η Ρωσία, το Ιράν και η Συρία επωφελήθηκαν περισσότερο από την μακροπρόθεσμη πολιτική για την καταστροφή του Ι.Κ. στη Συρία. Κι εμείς ωφελούμαστε επίσης αλλά είναι καιρός τώρα να επιστρέψουν οι στρατιώτες μας στο σπίτι. Στοπ στους πολέμους χωρίς τέλος» συμπλήρωσε.

 

Ο Τραμπ ανέφερε ακόμη ότι σχεδιάζεται η δημιουργία μιας «ουδέτερης ζώνης» 32 χιλιομέτρων, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

 

Η ένταση ανάμεσα σε Τουρκία και ΗΠΑ ξεκίνησε μετά την απόφαση του Ρεπουμπλικανού Προέδρου να απομακρύνει «αργά» τα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη Συρία, προκαλώντας την ανησυχία των Κούρδων μαχητών.

 

Από την άλλη, ο Τούρκος Πρόεδρος απειλεί να εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία εναντίον των μελών της παραστρατιωτικών οργάνωσης Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκράτες», ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι για την επιχείρηση εναντίον της YPG, που η χώρα του θεωρεί τον βραχίονα της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στη Συρία, η Άγκυρα δεν χρειάζεται «την άδεια κανενός».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:22 - 14 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.