ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit: Νέες διαβεβαιώσεις της Μέι στο Κοινοβούλιο

13:20 - 14 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Brexit: Νέες διαβεβαιώσεις της Μέι στο Κοινοβούλιο
Δήλωση στο Κοινοβούλιο πρόκειται να κάνει η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενόψει της ψηφοφορίας για το «Brexit» που θα γίνει αύριο στο κοινοβούλιο.

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός θα κάνει δήλωση στο κοινοβούλιο στις 17:30 ώρα Ελλάδος προτού οι βουλευτές συνεχίσουν τη συζήτηση όσον αφορά την συμφωνία της με την ΕΕ για το «Brexit», σύμφωνα με το δίκτυο Sky News.

 

Το Sky διευκρίνισε ότι η δήλωση της Μέι θα επικεντρωθεί σε νέες διαβεβαιώσεις από την ΕΕ για το ιρλανδικό δίχτυ ασφαλείας (backstop) - την πολιτική ασφαλείας που έχει ως στόχο να προληφθεί ένα σκληρό σύνορο μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Ιρλανδίας.

Στην προσπάθειά της να πείσει τους βουλευτές να υποστηρίξουν την συμφωνία της για το «Brexit», η Μέι προειδοποίησε χθες Κυριακή ότι αν αποτύχουν να γίνει το «Brexit» θα είναι κάτι το καταστροφικό για τη δημοκρατία και ότι υπουργοί της προειδοποίησαν ότι αν ματαιωθεί η βούληση αυτών που ψήφισαν υπέρ του «Brexit» στο δημοψήφισμα του 2016 στη Βρετανία μπορεί να υπάρξει άνοδος του ακροδεξιού λαϊκισμού.

 

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για να εγκριθεί η συμφωνία για το «Brexit» στην αυριανή ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να δώσει σε σημερινή επιστολή της νέες διαβεβαιώσεις, μετέδωσε παράλληλα το RTE News.

Η επιστολή αυτή θα αφορά το πιο επίμαχο κομμάτι της συμφωνίας με την ΕΕ - το backstop. Σε αυτήν θα υποστηρίζεται ότι το δίχτυ αυτό ασφαλείας δεν είναι η λύση που προτιμάει η ΕΕ για να αποφευχθεί ένα σκληρό σύνορο, ότι αυτό δεν υπονομεύει την Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής, ούτε εντάσσεται σε οποιαδήποτε καλυμμένη προσπάθεια από την ΕΕ να "προσαρτήσει" τη Βόρεια Ιρλανδία, προσθέτει το RTE.

Η Βρετανία θα παραδώσει επίσης την δική της επιστολή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο μιας παράλληλης ανταλλαγής, σύμφωνα με το RTE, ενώ αναμένεται και η δήλωση της Μέι στο κοινοβούλιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:27 - 14 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.