ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» ΟΟΣΑ για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας

15:28 - 14 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
«Καμπανάκι» ΟΟΣΑ για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας
Περαιτέρω επιβράδυνση αναμένεται να καταγράψουν οι ΗΠΑ και άλλες μεγάλες οικονομίες στον κόσμο, όπως εκτιμούν οι leading indicators του ΟΟΣΑ, ενώ την ίδια ώρα «βλέπουν» σημάδια σταθεροποίησης στην Κίνα.
Αυτές οι προειδοποιήσεις για την ανάπτυξη έρχονται εν μέσω ενδείξεων ότι ορισμένα τμήμα της παγκόσμιας οικονομίας ίσως επιβραδύνουν πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.
 
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Κίνα εμφάνισαν απροσδόκητα κατακόρυφη πτώση των εξαγωγών τον Δεκέμβριο, και στην ευρωζώνη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής.
 
Αντιθέτως, τα αμερικανικά στοιχεία συνεχίζουν να κάνουν λόγο για ισχυρή ανάπτυξη, αν και οι δείκτες μελλοντικής οικονομικής δραστηριότητας του ΟΟΣΑ υποδηλώνουν ότι κάποια επιβράδυνση είναι πιθανή φέτος.
 
"Στις ΗΠΑ και στη Γερμανία, επιβεβαιώθηκαν οι ενδείξεις χαλάρωσης του αναπτυξιακού momentum, οι οποίες επισημάνθηκαν στην αξιολόγηση του προηγουμένου μήνα", αναφέρει ο ΟΟΣΑ.
 
Οι leading indicators έχουν σχεδιαστεί να παρέχουν προηγμένες ενδείξεις επιτάχυνσης και επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας, και βασίζονται σε μια σειρά δεδομένου που έχουν ένα ιστορικό πρόβλεψης τέτοιων αλλαγών.
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.