ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To Netflix αυξάνει τις τιμές «εκτοξεύοντας» τις μετοχές του

19:50 - 15 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
To Netflix αυξάνει τις τιμές «εκτοξεύοντας» τις μετοχές του
Το Netflix προχωρά σε αύξηση των τιμών των υπηρεσιών του, απογειώνοντας τις μετοχές του πάνω από 6%.

Το φθηνότερο βασικό πακέτο του Netflix θα κοστίζει 9 δολάρια από 8, το πιο δημοφιλές HD 13 από 11 δολάρια, ενώ το 4K θα κοστίζει 16 από 14 δολάρια.

 

Οι αυξήσεις δημιουργούν ένα άλμα μεταξύ 13 και 18 τοις εκατό - τη μεγαλύτερη αύξηση της εταιρείας από την έναρξη της υπηρεσίας streaming πριν από 12 χρόνια - και θα ισχύουν άμεσα για νέους πελάτες. Οι υφιστάμενοι συνδρομητές θα δουν την αύξηση των τιμών στους λογαριασμούς τους επόμενους τρεις μήνες.

 

Οι επιπλέον χρεώσεις θα βοηθήσουν την εταιρεία  να ξεπληρώσει μια τεράστια επένδυση σε πρωτότυπες εμφανίσεις και ταινίες και να χρηματοδοτήσει το βαρύ χρέος που έχει αναλάβει για να αποτρέψει τις απειλές από Amazon, Disney και Apple.

 

Είναι η τέταρτη φορά που το Netflix αυξάνει τις τιμές από τότε που ξεκίνησε η υπηρεσία streaming. Τελευταία φορά ήταν τον Οκτώβριο του 2017, εκτοξεύοντας τις μετοχές της μέχρι το 3% εκείνη την ημέρα. Οι προηγούμενες αυξήσεις των επιτοκίων επηρέασαν ελάχιστα την ανάπτυξη των συνδρομητών και, κατά παράδοση, αύξησαν το χρηματιστήριο.

 

Το τελευταίο τρίμηνο, η εταιρεία ανέφερε αύξηση εγχώριων συνδρομητών κατά 10,7% σε ετήσια βάση, συνολικού ύψους 58 εκατομμυρίων συνδρομητών από τις Η.Π.Α., ενώ στο δυναμικό της ανήκουν και περισσότεροι από 78 εκατομμύρια συνδρομητές εκτός των Η.Π.Α.

 

Την καλή πορεία είχε επισημάνει και η Goldman Sachs η οποία προέβλεψε μια ισχυρή αύξηση σχετικά με τα κέρδη της Netflix στο τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:57 - 15 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.