ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συντριπτικό «όχι» στη συμφωνία για το Brexit-Πρόταση μομφής εναντίον της Μέι

22:55 - 15 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Συντριπτικό «όχι» στη συμφωνία για το Brexit-Πρόταση μομφής εναντίον της Μέι
Με 432 ψήφους κατά το βρετανικό κοινοβούλιο είπε ένα ηχηρό "όχι" στη Συμφωνία που σύναψε η Τερέζα Μέι με την ΕΕ για το Brexit. Η Συμφωνία πήρε μόλις 202 "Ναι", γεγονός που φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό. Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μέι.

Το μικρό, βορειοϊρλανδικό κόμμα DUP, που στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να την στηρίζει και στην αυριανή συζήτηση και ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση.

Η υπουργός Αντρέα Λίντσομ είπε ότι η συζήτηση επί της πρότασης μομφής θα διεξαχθεί αύριο, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι τις 19.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδας).

Τι μπορεί να συμβεί

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ένα από τα σενάρια της επόμενης ημέρας θέλει την Τερέζα Μέι να ζητάει παράταση λίγων ημερών, προκειμένου να επαναδιαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες σημεία της συμφωνίας. Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λίγες θεωρούνται οι πιθανότητες νέου δημοψηφίσματος, ενώ στο «τραπέζι» παραμένει και το ενδεχόμενο ενός «σκληρού» Brexit.

Δεν έπεισε η κινδυνολογική ομιλία της Μέι

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του κοινοβουλίου η πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ενώπιον των Βρετανών βουλευτών ότι απόψε θα καθορίσουμε εάν θα προχωρήσουμε μπροστά με μια συμφωνία που τιμά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που θα ορίσει το μέλλον της χώρας μας για πολλές γενεές.

Η Μέι επισήμανε επίσης ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα οδηγούσε σε μεγαλύτερο διχασμό.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:13 - 15 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.